Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/05/2009: "De Belgrado 6 aangeklaagd voor "internationaal terrorisme""

De zes anarcho-syndicalisten uit Belgrado, die sinds 5 september gevangen worden gehouden op dubieuze aanklachten, worden, zoals al werd gevreesd, vervolgd voor internationaal terrorisme.
1soli_ait2 (14k image)
Ze worden er van beschuldigd op 25 augustus j.l. graffiti te hebben aangebracht op de Griekse ambassade in de Servische hoofdstad en het gooien van een brandbom, die slechts een raam beschadigde. Ze worden bedreigd met gevangenisstraffen die kunnen oplopen tot 15 jaar.
Klik op meer.

Over het feit dat deze kameraden die op geweldlood standpunt staan, ontkennen dat ze iets te maken hebben met deze gebeurtenissen maakt de Servische staat zich kennelijk niet druk.

De aanklacht van internationaal terrorisme betekent in ieder geval dat ze de komende maanden gevangen zullen blijven zonder dat bezoek is toegestaan. Servische geestverwanten onderzoeken momenteel de mogelijkheden om tegen deze beschuldigingen in beroep te gaan.

Ondertussen is het slechtst mogelijke scenario nu werkelijkheid geworden. De strijd zal lang en moeilijk zijn en deze kameraden zullen al onze steun nodig hebben.

De kosten voor advocaten zullen hoog oplopen, reden waarom er momenteel opgeroepen wordt tot financiele steun door cheques op te sturen naar de CNT AIT (CNT AIT, 108 rue Damremont, 75018 Parijs).

1 Reactie


Waar om geen post gestuurd als morele steun ?? Wat is het adres van de gevangenis waar ze zitten ??

zei: nn op 06/11/2009 om: 21:42u


Powered by Greymatter