Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/04/2009: "Actie tegen wapenbeurs NIDV in Rotterdam"

Donderdag 19 november vind in Ahoy (Rotterdam) de jaarlijkse wapenbeurs van de Nederlandse defensie-industrie plaats. Onder het motto 'Partners in Veiligheid' komen wapenproducenten, militairen, ambtenaren en politici samen om wapenhandel verder te stimuleren.
NID3073534 (14k image)
Affiche uit 2005

Ontwapen! laat deze moorddadige beurs natuurlijk niet zonder protest voorbij gaan. Vanaf 8 uur 's ochtends, dan komen de eerste bezoekers aan, houden we een picketline voor de deur om onze afkeuring te laten zien en horen.
klik op meer.

De NIDV (Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid) is de koepelorganisatie van de defensie-industrie, waarbij ongeveer 200 bedrijven zijn aangesloten. Zij probeert in het algemeen militaire orders voor deze bedrijven binnen te halen en is een intermedi-air tussen defensie, politieke en bedrijfsleven. De NIDV is bijvoorbeeld een van de aanja-gers van de Nederlandse deelname in het desastreuze Joint Strike Fighter-project.

Ontwapen! keert zich, net als vele andere organisaties en individuen, met kracht tegen wapenhandel en militaire beurzen. Wapenhandelaren verdienen grof geld aan de dood of verminking van talloze mensen. Mede dankzij hen worden oorlogen, andere gewelddadi-ge conflicten en situaties van onderdrukking in stand gehouden. Bovendien kunnen de enorme bedragen die omgaan in de wapenhandel veel beter gebruikt worden voor zaken als armoedebestrijding en ontwikkelingssamenwerking.

Tijdens de vorige beurs riep staatssecretaris Jac de Vries de Nederlandse industrie op vooral te leveren aan de NAVO. Dit jaar zal men wellicht uiteenzetten hoe deze industrie nog meer voor de belastingbetaler in rekening zal brengen.

Deze handel moet stoppen!

Donderdag 19 november – vanaf 8.00 uur - Ahoy (Ahoy-weg) - Rotterdam

KOMT DUS ALLEN.

LATEN WE ERVOOR ZORGEN DE HELE DAG AANWEZIG TE ZIJN.


Haags Vredesplatform,

Ontwapen!

1 Reactie


ik denk dat ik daar is naar toe ga met mijn peace vlag. en een joint natuurlijk om even te benadrukken .....relax relax..

zei: pim op 05/11/2009 om: 11:26u


Powered by Greymatter