Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/02/2009: "Tjechische anarchisten en krakers protesteren bij Nederlandse ambassade"

Op zaterdag 30 oktober hielden Tjechische anarchisten en krakers een actie bij de Nederlandse ambassade in Praag uit protest tegen het kraakverbod in ons land.
TjechischeKrakersProtesterenBijNederlandseAmbassade30102010 (19k image)
ZoŽn 20 tot 30 mensen toonden zich solidair met de Nederlandse kraakbeweging.
Klik op meer.

De actie die zoŽn half uur duurde, was georganiseerd door krakers en de Tjechische Anarchistische Federatie. Veel deelnemers uitgerust met zonnebrillen en de mutsen op, luisterden naar harde muziek waarop werd gedanst. Op een meegebracht spandoek stond "One step back" vermeld.

De groep werd omringd door politie maar conflicten bleven uit.

In juni werd de villa Milada in Praag ontruimd na 10 jaar te zijn gekraakt. Mensenrechten minister Michael Kocab stelde echter elders in Praag vervangende woonruimte ter beschikking.

De Tjechische anarchisten stellen op hun website te vrezen voor de sluiting van verschillende culturele en sociale centra en de criminalisering van duizenden mensen die thans in kraakpanden verblijven.

In June, Czech squatters were evicted from the Milada villa in Prague in which they had lived for about ten years. Human Rights Minister Michael Kocab then found a new accommodation for them elsewhere in Prague.

1 Reactie


Is dat een echte Rayban ?? Doet dat er iets toe ?? Nou euh...als demonstratie's
zonnebril shows worden.

zei: Rayban ?? op 06/11/2009 om: 22:10u


Powered by Greymatter