Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/01/2009: "Uitzetcentra in BelgiŽ geblokkeerd"

Zogeheten grenshospitia, in Brugge en Vottem, zijn vandaag 31 oktober geblokkeerd gehouden.

refugebrugge25122008 (107k image)

Wat beeldmateriaal betreft moeten we het doen met een foto van een kerstactie bij het "Refuge" in Brugge
Klik op meer

Recht op Migratie meldt:

Sinds zaterdagmorgen 6 u blokkeren een 150 activisten de gesloten centra voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Brugge en Vottem. De activisten, afkomstig uit heel Europa, willen verhinderen dat er zaterdag deportaties plaatsvinden.
De actievoerders willen het onmenselijke karakter van de Europese migratiepolitiek aanklagen. Verschillende personen hebben zich aan de poorten van de centra vastgeketend zodat er geen voertuigen in of uit kunnen rijden. De politie is aanwezig maar heeft nog niet ingegrepen. De gesloten centra, echte gevanngenissen om mensen zonder papieren op te sluiten, zijn een democratisch land onwaardig. De mensen die men opsluit hun enige "misdaad" is dat ze niet het juiste papiertje hebben. De opsluitingen gebeuren bovendien op een willekeurige wijze en dikwijls onwettelijk.
Op een ogenblik dat vele gevangenissen te kampen hebben met overbevolking zou men beter de gesloten centra gebruiken om de zware misdadigers op te sluiten in plaats van vreemdelingen die op zoek zijn naar een menswaardig bestaan.

De Standaard vervolgt:

In Brugge zijn zaterdag meer dan 35 personen opgepakt die aan het gesloten opvangcentrum 'De Refuge' protesteerden tegen het Europees asielbeleid. De 35 hadden zich aan de toegangspoort vastgeketend of probeerden het domein binnen te dringen. Voor de arrestatie van de laatste vijf moest een speciaal team van de federale politie worden ingezet.

De actie begon zaterdag om 6 uur. Pas om 17 uur konden de laatste actievoerders worden weggehaald. Alle opgepakte actievoerders zijn bestuurlijk aangehouden. Pas na het definitieve einde van de actie zullen ze worden vrijgelaten.

Ook in Vottem, bij Luik, werd zaterdag geprotesteerd aan een gesloten centrum. Daar werden een vijftigtal manifestanten gearresteerd en in de loop van de dag weer vrijgelaten.

De actievoerders wilden een dag lang elke uitwijzing verhinderen. Ook in Merksplas was een actie gepland, maar daar kwamen niet voldoende manifestanten opdagen.

1 Reactie


Voor wie foto's mist:
http://www.indymedia.be/en/node/35374

oke oke oke

zei: jan bervoets op 02/11/2009 om: 19:04u


Powered by Greymatter