Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/15/2009: "Zo doen ze dat dus"

Op het ogenblik dat dit bericht geplaatst wordt vinden charges plaats tegen het tentenkamp op het Spui in Den Haag. Het kamp is ingeicht uit protest tegen de antikraakwet van Christen Democratisch Appèl, Volkspartij voor Vrijheid en Democratie en de ChristenUnie, met steun van de Partij voor de Vrijheid, de Staatkundig Gereformeerde Partij en ex-kraakster Verdonk.

spuitentenkamp (46k image)

Klik op meer

In de berichtgeving wordt vermeld dat op kraken zelf maximaal een jaar gevangenisstraf wordt gesteld, op "gewelddadig kraken" twee jaar en op "gewelddadige" ongeregeldheden rond kraken twee jaar en vier maanden. Deze strafmaat is gesteld op verzoek van de Partij voor de Vrijheid.

Mevrouw Verdonk moet maar bij zichzelf te rade gaan voor hoeveel jaar zij met terugwerkende kracht goed is.
Voor mijzelf wordt het nog een heel gereken. Misschien kunnen wij allen er nog een soort sport van maken op te geven voor hoeveel jaar wij goed zijn. En demonstreren voor alsnog een gerechtvaardigde detentie.
Maar het gluiperige is natuurlijk dat Verdonk vrijuit gaat en dat haar onnozele stem ook niet nodig was voor dit wetje, dat op dezelfde dag wordt aangenomen als de crisismaatregel dat over zestien jaar doorgewerkt moet worden tot de 67ste verjaardag. 2025 - regeren is vooruitzien en kapitalisme is nu eenmaal permanente crisis.

unconvicted (21k image)

Poltiek gesproken moet maar even vastgesteld worden dat de PvdA, die niet voor heeft hoeven stemmen, de zware verantwoordelijkheid draagt dat de club voor dit vreemdgaan van de coalitiegenoten CDA en CU geen sanctie heeft. De PvdA vindt het allang best en zal natuurlijk geen verkiezingen riskeren.

Wat verder te zeggen? Kraken gaat door? Wat anders?

1 Reactie


Helaas de anti-kraakwet is door gekomen, met steun van voornamelijk de partijen van de rijke elite.
Het wordt dus of doorgaan met kraken met de risico's van gevangenisstraf en boetes
Of op een andere manier het kraken benoemen en uitvoeren, zodat het juridisch niet aan te pakken is.
Het vraagt creativiteit en overleg met advocaten om een variatie op kraken door te laten gaan

zei: Harry op 04/11/2009 om: 03:52u


Powered by Greymatter