Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/12/2009: "Harde aanpak"

Heeft iemand enig idee waar die vrouw het over heeft?

reisbureauRita1 (26k image)

Klik op meer

ANP-bericht, 12 oktober 2009:

DEN HAAG - Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken wil de radicalisering van het verzet tegen opsluiten en uitzetten van vreemdelingen 'stevig aanpakken'.

Dit zegt ze in een reactie op een onderzoek van inlichtingendienst AIVD, waarin de toename van dit soort extemisme wordt geconstateerd.
''Het illegaal verzet tegen het asiel- en vreemdelingenbeleid grijpt diep in de levens van slachtoffers en in de samenleving'', vindt de bewindsvrouw.

Burgemeesters hebben volgens haar verschillende mogelijkheden om het fenomeen bestuurlijk aan te pakken door bijvoorbeeld het opleggen van gebieds- en contactverboden en het reguleren of verbieden van demonstraties.

Ook kunnen gemeenten subsidies en vergunningen weigeren of intrekken.
''Verder worden strafbare acties van extremisten uiteraard strafrechtelijk aangepakt door de politie en het Openbaar Ministerie'', zegt Ter Horst. ''Voor de AIVD is asielgerelateerd extremisme een prioriteit vanwege de mogelijke dreiging voor de democratische rechtsorde.''
Het kabinet wil ook de weerbaarheid van gemeenten, bedrijven en instellingen tegen deze vorm van extremisme vergroten.

1 Reactie


Verdedig je de zwakken in de samenleving en je wordt tot de extremisten gerekend.
Met demonstratieverbod en al die andere maatregelen om het verzet tegen onrecht en hulp aan de zwakkeren te verhinderen, wordt Nederland een dictatuur, dat ook nog door delen van het volk wordt gesteund( PVV aanhang)
Nazies zijn in een andere jasje wedergekeerd

zei: Harry op 14/10/2009 om: 03:47u


Powered by Greymatter