Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/09/2009: "Illegale houtkap in Zuid-Amerika"

Bulldozers zijn gefotografeerd terwijl ze het grondgebied van een geďsoleerd levende volksstam binnendringen in een van de meest afgelegen gebieden van Zuid-Amerika.
091009_Bulldozers_2 (44k image)
Bulldozers gefotografeerd terwijl ze het grondgebied van de Ayoreo illegaal binnendringen. Foto GAT/Survival
De verwoestingen die de bulldozers hebben aangericht zijn vastgelegd op satellietfoto’s.
Klik op meer.

In opdracht van het Braziliaanse bedrijf Yaguarete Pora S.A. wordt het land in noord-Paraguay vrijgemaakt voor de veehouderij. De bulldozers zouden gehuurd zijn bij Jacobo Kauenhowen, eigenaar van een groot bulldozer-bedrijf in de nabijgelegen Mennonieten-gemeenschap Loma Plata.

De vergunning van Yaguarete om in het gebied te werken is door de regering van Paraguay ingetrokken, daarom is de aanwezigheid van de bulldozers op het land van de inheemse volksstam volstrekt illegaal.

De Ayoreo-Totobiegosode is de enige geďsoleerd levende volksstam in Zuid-Amerika buiten het Amazonegebied. Duizenden hectares van hun land in noord-Paraguay, in een gebied dat de Chaco genoemd wordt, werden vorig jaar door Yaguarete en een ander bedrijf, River Plate S.A., verwoest.

Er is al contact gelegd met enkele Totobiegosode die familieleden hebben onder de geďsoleerd in het woud levende stammen.

Volgens een lokale organisatie die de Totobiegosode steunt heeft Yaguarete hen duidelijk gemaakt dat ‘zij noch inheemse rechten, noch Paraguaanse wetten erkennen’.

Geďsoleerd levende volksstammen zijn, door hun gebrek aan weerstand tegen ziekten van buitenaf, buitengewoon kwetsbaar voor alle vormen van contact. Survival International heeft vorig jaar in een dringend rapport aan de VN de bedreiging van de Totobiegosode beschreven als ‘wereldwijd de meest ernstige bedreiging van volksstammen’.

De directeur van Survival International, Stephen Corry, zei vandaag: “De bulldozers moeten gestopt worden en verwijderd worden van Totobiegosode-land. Wat voor regering staat er bij en kijkt toe terwijl dit maar doorgaat?”

1 Reactie


http://www.bothends.nl/index.php?page=5&newsitemId=59
Nederland is de grootste investeerder in Brazilie en wil flink wat werk gaan verzetten in de Amazone.
Wij moeten toch ook een lekker stukje vlees op de plank hebben!!!!!!

zei: rosa op 11/10/2009 om: 11:11u


Powered by Greymatter