Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/30/2009: "Nieuwe Redrat #11&12 presentatie in het Fort van Sjakoo"

Nooit gedacht, maar a.s. zondag 4 oktober is er de presentatie van de nieuwe Redrat!
Van 17:00 tot 19:00 in het fort van sjakoo, jodenbreestraat 24 te Amsterdam.
redratgroot (92k image)
met mooie woorden van Roel Smit en mooie muziek van Ditmer Weertman.
weest welkom..... zegt het voort.

1 Reactie


Wij hopen dat men in grote getale naar de presentatie zal komen. De strip zal tijdens en na de presentatie te koop zijn voor 15.00 euro. Voor degenen die niet naar de presentatie kunnen komen: het boek is ook elders in het land bij de `gewone' boekwinkel te bestellen en natuurlijk zeker op voorraad bij Boekhandel Rosa te Groningen ( http://www.bookshoprosa.org/) en De Rooie Rat ( http://www.rooierat.nl/) te Utrecht.

De Red Rat strips verhaalden over het ratje Redrat die zijn weg door de - voor hem - verwarrende radikaal linkse scenes zocht en geregeld met zijn lange neus tegen de muur liep. De avonturen speelden zich af tegen de achtergrond van de punk- en kraakbeweging van die tijd (eind jaren zeventig/begin jaren tachtig) en de diverse actiebewegingen. Zo komen voorbij de kroningsrellen, de protesten en blokkades van de minutietrein transporten, blokkades in Dodewaard, de massa-arrestaties tijdens koninginnedag in Breda in 1981. Reizen voeren hem onder andere naar Berlijn en Baskenland.
Johannes tekende verder nog de stripnovels "Uitverkoop" over het opkomend fascisme in de jaren dertig, en "No pasaran" over de Spaanse Burgeroorlog. Tot het minder bekendere werk hoort het hilarische droogkomische kinderstripboek "Gijs gaat op reis" en "Bram Konijn en Piet de Muis".

Binnen afzienbare tijd zal de Papieren Tijger waarschijnlijk ook de eerste 5 banden (deel 1 t/m 10) in één band heruitgeven.

Meer info over de Rondos, Raket, Raketbasis, Huize Schoonderloo enz:
http://www.allievanaltena.nl/rondos/

Specifieker als je wat wilt weten over de activiteiten van uitgeverij Raket, kijk dan eens hier:
http://www.allievanaltena.nl/rondos/raket/index.html

http://www.rondos.nl/
De speciale website over de Rondos, die werd gemaakt naar aanleiding van het uitkomen op cd van "A black & white statement", zie ook: http://www.sjakoo.nl/books/12644.htm, gelijktijdig met de heruitgave door het platenlabel - van het Fort van Sjakoo genaamd Red Wig - op vinyl van dezelfde plaat onder de titel 'Destroy The Entertainment'. Zie: http://www.sjakoo.nl/books/12645.htm

Een interview met Johannes en Wim van de Rondos is hier te zien:
http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/41802972

E-Mail: info@sjakoo.nl Website: http://www.sjakoo.nl

zei: Sjakoo op 02/10/2009 om: 22:03u


Powered by Greymatter