Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/16/2009: "Solidariteit met de vijf Servische anarchosyndicalisten"

De Vrije Bond heeft samen met de Arthur Lehninggroep een verklaring uitgebracht waarin de arrestatie van de vijf Servische anarchosyndicalisten wordt gehekeld en wordt opgeroepen om op vrijdag 18 september bij de Servische ambassade te demonstreren.
1soli_ait (14k image)
Klik op meer voor de verklaring en de oproep.

SOLIDARITEIT MET DE VIJF SERVISCHE ANARCHOSYNDICALISTEN

Zij zijn gearresteerd, worden geïsoleerd en zitten voor een maand in voorarrest.
Wij eisen recht voor onze vijf kameraden in Belgrado.

De vijf, Tadej Kurep, Ivan Vulović, Sanja Dojkić, Ratibor Trivunac en Nikola Mitrovic, zijn activisten of aanhangers van Anarcho-Syndicalistisch Initiatief (ASI), de Servische sectie de Internationale Arbeidersassociatie (IWA-AIT, of ‘de anarchistische tak van de Eerste Internationale’). Ratibor is bovendien secretaris van de IWA-AIT.

Justitie zegt na dagenlang zwijgen dat de arrestanten betrokken zijn bij de aanslag op de Griekse Ambassade, die plaats vond op 25 Augustus. Er was een molotovcocktail naar de ambassade geworpen, waardoor een ruit een barst kreeg en een kleine brandplek in de muur ontstond. Ook stonden er graffiti op de muur. De aanslag werd opgeëist door “Zwarte Elias”, een onbekende groep, die zich solidair verklaarde met de Griekse hongerstaker Thodoros Iliopoulos, een willekeurig gearresteerde anarchist die tijdens de opstanden in december in Athene was opgepakt en zonder enige tenlastelegging was vastgehouden. De procureur-generaal klaagt onze kameraden nu aan voor „internationaal terrorisme“. Dat kan leiden tot vonnissen van drie tot vijftien jaar.

De arrestanten ontkennen absoluut ook maar iets te weten van die groep en de aanslag en geloven dit een poging is om de groeiende anarchistische beweging te criminaliseren. Anarchosyndicalisten plegen volgens de ASI geen individuele aanslagen, maar vertrouwen op de collectieve acties van de massa’s, die er in Servië zeker zijn en ook voor hun vrijheden en rechten willen opkomen. Voor de zoveelste maal wordt de organisatie van ware belangenstrijd van de arbeiders door schijnprocessen onderdrukt.

KOMT ALLEN OP VRIJDAG 18 SEPTEMBER NAAR DE SERVISCHE AMBASSADE!
Adres: Groot Hertoginnelaan 30, Den Haag. Bereikbaar met openbaar vanaf Den Haag CS en Den Haag HS via lijn 17 richting Scheveningen. Uitstappen halte Groot Hertoginnelaan en dan rechtsaf de laan op tot voorbij de Banstraat. Reistijd ca. 20 minuten vanaf de start van de tram.

Wij eisen de Servische regering de aanklachten tegen onze onschuldige kameraden in te trekken en hen vrij te laten!
Niemand kan dit onrecht stilzwijgend laten voorbijgaan!

LAAT DE WERELD WETEN DAT NIEMAND STRAFFELOOS DE WAARHEID KAN MANIPULEREN
OM ZIJN EIGEN MACHT TE HANDHAVEN!

De Vrije Bond
Arthur Lehninggroep

2 Reacties


het moet vrijdag 18 september zijn !
en de picket begint om 14:00
er is een hinderlijke fout in de oproep gekomen.

zei: anarcho op 17/09/2009 om: 11:27u

Inmiddels is foutje hersteld.

zei: Bolus op 17/09/2009 om: 12:32u


Powered by Greymatter