Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/11/2009: "Griekse politie rukt gewonde immigrant uit ziekenhuis"

Een slachtoffer van de onophoudelijke “ordehandhaving” van fascisten en politieagenten in burger in het district Agios Panteleimonas in Athene werd begin deze week door de politie weggerukt uit het ziekenhuis.
SomalischeFamilieUithuiszettingAtheneSeptember2009 (15k image)
Somalische familie wordt door politie het huis uitgezet in Athene

De politie handelde hiermee in strijd met de opgelegde doktersvoorschriften en de fundamentele rechten op gezondheidszorg.
Klik op meer.

De immigrant was de afgelopen zaterdag in elkaar geslagen door de gebruikelijke 15-koppige groep van burgerwachten, die het liefst het kolonelsregime terug wilden; zijn borst was doorboord met een ijzeren staaf, en hij had over heel zijn lichaam en op zijn hoofd ernstige wonden.

In plaats van zelfs een onderzoek naar de moordaanslag te gelasten, gingen de Griekse autoriteiten ertoe over een ooggetuige van het incident te arresteren en de ongelukkige immigrant uit het ziekenhuis op te pakken. Zij worden nu allebei vastgehouden in het beruchte politiebureau Agios Panteleimonas die een paar jaar geleden te maken kreeg met protestdemonstraties nadat daar in zijn kelders systematisch minderjarige Afghaanse jongens waren gemarteld.

Het politiebureau is een vrijplaats voor neo-nazi tuig, die volgens mensenrechtenorganisaties en advocaten die aanklachten tegen de politie hebben ingediend, daar mogen rondlopen, in dossiers mogen snuffelen en ingrijpen in de procedures. Advocaten hebben aangevoerd dat de gewonde man wordt bewaard in middeleeuwse hygiënische omstandigheden en in levensgevaar verkeert.

De organische samenwerking van de politie met fascistische groepen dateert vanaf de Duitse bezetting en gaat tegenwoordig zo ver dat de voormalige leider van de EYP, de Griekse AIVD, die tevens verantwoordelijk is voor de ontvoering van tientallen Pakistanen naar geheime ondervragingskampen vier jaar geleden, werd benoemd tot een vooraanstaande kandidaat van de fascistische Orthodoxe Alarm (Laos) partij.

Volgens schattingen van veel analisten zijn de intensivering en bewapening van de fascistische knokploegen en hun openlijke dekking door de politie een onderdeel van plan van de staat om tegenover de opkomende sociale bewegingen een buiten de regering om handelende onderdrukkingsmacht in het leven te roepen.

Bijdrage van Jan Bervoets
Bron: Libcom

2 Reacties


ik hoop dat hier nog een petitie voor komt, is het enige wat je zo'n beetje kunt doen.
die idioten helemaal hun gang laten gaan zou helemaal te gek zijn

zei: zeeschuimer op 11/09/2009 om: 11:36u

Petitie en solidariteit met de migranten en het verzet daar en hier is wel het minste.
We zullen onze zusterorganisaties en mensenrechtenactivisten moeten blijven steunen

zei: Harry op 12/09/2009 om: 04:22u


Powered by Greymatter