Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/04/2009: "Info-avond rond Israel/Palestina, 14 september 2009"

"Jodendom en zionisme zijn twee volkomen verschillende begrippen" zegt
hajomeijer (10k image)
Hajo G. Meyer.

Klik op meer

Op maandag 14 september wordt in Den haaag, in "De Fiti", Beeklaan 276A een avond georganiseerd over jodendom, zionisme, anti-zionisme, anti-semitisme, nationalisme, recht op verzet, bevrijdingsstrijd, hoop en wanhoop - dit in verband met Israel/Palestina. Sprekers zijn Hajo Meyer en Baha Hilo.

Om 19.00 uur verzorgt de Volkskeuken een eenvoudige maaltijd tegen kleine vergoeding. De infoavond begint om 20.00 uur.

Hajo G. Meyer vluchtte in januari 1939 als veertienjarige alleen uit Nazi-Duitsland omdat hij als Jood daar niet langer naar school mocht. In maart 1944 werd hij in de onderduik opgepakt en naar Auschwitz gebracht. Hij overleefde het concentratiekamp. Direct na de oorlog steunde hij gedurende korte tijd de nieuwe staat IsraŽl. Inmiddels is hij er diep van overtuigd dat het zionistische experiment van begin af aan fout was. Hajo Meyer zal spreken over het verschil tussen jodendom en zionisme.

Baha Hilo is een Palestijn uit Bethlehem. Hij studeerde sociologie aan de universiteit van Bethlehem en werkt als coördinator van de Olijfbomencampagne, een actie van de YMCA en YWCA van Palestina. Deze campagne richt zich op het aanplanten van door buitenlanders gesponsorde olijfbomen op plekken waar zij eerder werden vernield door het Israelische leger. Baha zal verslag doen van het leven van Palestijnen op de Westbank.Powered by Greymatter