Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/04/2009: "Ahmed Issa, zondebok Schipholbrand, opgepakt!"

Nadat hij gisteren opnieuw door het gerechtshof werd veroordeeld voor de Schipholbrand (tot 18 maanden), is Ahmed Issa gisteren, donderdagavond (3 september), door de Vreemdelingenpolitie opgepakt.

free_ahmed_issa (98k image)

Hij is vanmorgen in vreemdelingenbewaring geplaatst in een politiebureau. Volgens de vreemdelingendienst (VD) handelen zij volledig in opdracht van de IND. Er ligt volgens de VD een afwijzend IND-besluit klaar op zijn aanvraag tot VTV (Vergunning tot Verblijf) op humanitaire gronden, dat waarschijnlijk vandaag nog aan Ahmed zal worden uitgereikt.

klik op meer

Gisteren was dus de uitspraak van het Gerechtshof. Een polderuitspraak, een compromis, bedoeld om de verantwoordelijkheid van de overheid op Ahmed Issa af te schuiven en tegelijk om de steun die Ahmed Issa van velen heeft, inclusief van de overlevenden en nabestaanden, te proberen te ondergraven, door ze een klein beetje gelijk te geven. Ahmed Issa wordt namelijk nog wel verantwoordelijk gehouden voor de brand, maar niet meer voor het gevolg: de elf doden.

Het hof zegt niets over wie er wel verantwoordelijk zijn voor de elf doden. Het hof luistert niet naar deskundigen die verklaren dat Ahmed Issa's verklaringen over het ontstaan van de brand van generlei waarde zijn omdat ze zijn afgedwongen van en opgedrongen aan iemand die zwaar gewond was door de brand, na tien dagen coma, tijdens acht maanden zwaar regime (beperkingen/isolatie). Het hof hecht geen waarde aan een deskundigen onderzoek dat uitwijst dat de brand in de ruimte rond de cel is ontstaan, en niet erin.

Nu wachten IND en vreemdelingenpolitie niets meer af. Cassatie tegen het vonnis dat er nu ligt kan nog gedurende de komende twee weken worden ingediend, maar als het aan Albayrak en haar bloedhonden ligt is Ahmed Issa dan al het land uitgezet.

Hier wordt geen recht gedaan en waarom zou het ook? Donner, Verdonk, de hoge ambtenaren, iedereen die verantwoordelijk is voor het schandalige en misdadige vreemdelingenbeleid waardoor nog steeds slachtoffers vallen, waarvoor steeds meer mensen steeds langer en steeds vaker worden opgesloten, getraumatiseerd, gevictimiseerd, gecriminaliseerd - Alle verantwoordelijken moeten vrijuit gaan zodat de deportatiemachine op volle toeren kan blijven draaien met prestatiecontracten, razzia's, langdurige opsluiten, chartervluchten, knevels en boeien, geweld en ontmenselijking, en altijd met de immer aanwezige kans dat iemand daardoor sterft.

Het kon niet anders zijn dan dat iemand daarvoor moest opdraaien, en dat is Ahmed Issa! Wat te doen?

Kom in actie, blijf op de hoogte, en check regelmatig
www.vertrokkengezichten.net
m2m.streamtime.org

voor aankondigingen en oproepen!


Powered by Greymatter