Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/03/2009: "Repressie is pure winst!"

De PVV stelde kamervragen over de kosten van immigratie. Weekblad Elsevier, PVV’s glossy sidekick, rekende het uit voor Wilders en consorten. Het kostte veel. Heel veel. Met name al die kansloze mensen, dat is geld in een bodemloze put, zo werd becijferd.

money_well_spent (32k image)

Ga maar na wat het kost als je mensen alles wilt afnemen, opjagen, opsluiten, op de klinkers teruggooien en tenslotte toch maar eens deporteren. Wat kost al die repressie?

klik op meer

Wat kosten de gevolgen van mensen die gedwongen worden tot wat wordt bestempeld als criminaliteit? Wat kost het dat mensen hierdoor ziek worden en overlijden, wat kost het dat mensen zelfmoord plegen? Wat kosten alle benodigde diensten en ambtenaren? Wat kost de controle op die ongewensten? Wat kosten computers, gebouwen, voertuigen? Wat hebben we allemaal nodig?

Politie
Justitie
Rechterlijke macht
Immigratiedienst
Dienst terugkeer en vertrek
Detentiecentra
(privé - )Bewakers
Medici
Begrafenisondernemers
Marechaussee
Vliegtuigen (waaronder charters)
Bijdragen aan grensagentschap Frontex
...

Zou het niet logischer zijn in te zien dat we de ellende van al die mensen zelf hebben veroorzaakt, en dat we dus voor de kosten moeten opdraaien en moeten stoppen met dat gejammer over ‘minstens 100 miljard’? Of beter gezegd: we zouden ons rijk moeten rekenen met al die mensen, die we weigeren in hun bestaan te accepteren.

Het is namelijk niets anders dan pure winst, hoe je het ook bekijkt. Al die diensten, al dat werk, al die repressie, dat is goed voor de economie. Het is: werkgelegenheid! En het is toch ‘eigen volk eerst’ met die werkgelegenheid? We hebben toch ook liever dat het óns werk oplevert dan dat we de mensen die hier een bestaan zoeken verwelkomen en hun eigen kost laten verdienen? We investeren uit eigen keus voor het afnemen van bestaansrecht. Dus wat zeurt de PVV nu eigenlijk?

Het gáát niet over geld.

Het gaat over het instandhouden van de klasseverschillen, van het racisme, van de terreur. Het gaat over het instandhouden van de kapitalistische grootgraaierij op wereldniveau. Het gaat over de vernietiging van de leefwereld van arme bevolkingen ten gunste van alles wat wij nog meer willen bezitten. Het gaat over macht. En dat mag best wat kosten, want het levert vooral heel veel op.

En dan dondert het niet dat er slachtoffers vallen. Dan dondert het niet dat de overheid weer kapitalen moet uitgeven aan een geldverslindend onderzoek en proces rond de Schipholbrand. Nieuwe detentiecentra staan al en worden gebouwd terwijl ik dit schrijf en de brandveiligheid is nog altijd van secundair belang. We hebben geld zat om voor de gevolgen op te draaien.

We hebben geld zat om illegaal en ongewenst verklaarden jarenlang in uitzichtloze opsluiting te houden. We hebben geld zat om schadevergoedingen te spenderen aan slachtoffers van de Schipholbrand die onder het post-traumatisch stress syndroom lijden. We hebben geld zat om Ahmed Isa voor drie jaar op te sluiten voor de Schipholbrand omdat we een zondebok nodig hebben. En we hebben tenslotte ook nog eens geld zat om al die advocaten te bekostigen die we nodig hebben om de illusie dat er rechtvaardigheid te vinden valt in de vreemdelingenwet, dat er recht gesproken wordt in het strafrecht, in stand te houden.

We hebben alles onder controle. Ons belastinggeld wordt goed besteed!

Joke Kaviaar, 3 augustus 2009

3 Reacties


ik ben bang (of eigenlijk weet ik het zeker)dat je gelijk hebt
Maar het is zo verdomde moeilijk daadwerkelijk een vinger achter die verdomde praktijken te krijgen.
De meeste mensen vinden het allemaal wel best zo.

zei: zeeschuimer op 03/08/2009 om: 22:25u

@Joke K,

Je hebt helemaal gelijk voor repressie met zwaar geweld is ALTIJD GELD maar
om de maatschappij op een
echt duurzame(ik bedoel dus geen greenwashing) manier op te bouwen hebben ze slechts een paar stuivers.
Intussen worden er steeds meer smerige en uiterst oneerlijke wetten ingevoerd en iedereen houdt zijn bek dicht,hoe debiel moet het nog worden voordat mensen tot verzet over gaan.
mensen die onschuldig zijn opgesloten horen op vrije voeten te worden gesteld met een fatsoenlijke woonplek daar is genoeg geld voor
laat de elite maar lappen.
Ik denk dat deze opsluitkwestie nog lang gaat duren omdat mensen
bang zijn dat het anders verkeerd gaat uitpakken.
Mensen hebben nog steeds iets iets in hun hoofd in de trant van: "stel je voor dat ze uit stelen en inbreken gaan" en ze hebben helaas ook niet door dat het systeem er zelf fors aan heeft bijgedragen.

zei: MovingRadio op 03/08/2009 om: 23:51u

Er wordt naar de kosten gekeken van nieuwe Nederlanders,maar de opbrensten worden niet meegeteld door hun belastingbijdrage, bevorderen van werkgelegenhied en het bevorderen van internationale handel.
Ook kan men die kosten niet berekenen omdat er geen criteria daarvoor aanwezig is en ook geen ijkpunten in hoevere men moet teruggaan in de geschiedenis van hun aanwezigheid hier.

Dat er voor kapitaalkrachtigen en zware represie wel veel geld te vinden is, zegt al genoeg over de ondemocratische politiek van de elite. Het behoud en het uitbreiden van de macht ten koste van weerlozen en kanslozen
En al schreeuwt het om een samenleving van rechtvaardgheid, het merendeel van de bevolking is niet geďnteresseerd en als er frustratie is dan loopt men achter de PVV aan. Onschuldigen aanwijzen als schuldigen.
Zolang de meeste mensen in Nederland en EU zo leven, zal het bij pleisters plakken blijven en opvang regelen voor de weerlozen, nieuwe Nederlanders.
En heb je nog mensen die het onrecht veroorzaakt door de elite willen bevechten, dan krijgen ze weinig tot geen steun, niet van de bevoling en ook niet van zogenaamde gelijkgezinden. (die zijn regelmatig bezig met richtingen discussies en onderlinge vetes)
Men kan doen wat men kan doen en bv onderduikplaatsen regelen en de grens overbrengen. Maar verwacht geen maatschappelijke verandering op het gebied van een niet- racistische samenleving, omdat het racisme wortel heeft geschoten in de meeste mensen zelf. En als normaal en met trots gepresenteerd wordt.
De sfeer van vooraf aan de tijd van Hitler en Mussolini is ook nu aanwezig. Mogelijk dat de elite zelf daarop acties onderneemt om die sfeer te verminderen. Maar dat is iets wat niet snel gebeurd

zei: Harry op 11/08/2009 om: 02:13u


Powered by Greymatter