Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/02/2009: "Hee, psst - achter je, of nee, naast je..."

Hoe ziet een anarchist er uit? Rare vraag. Zullen ze ook bij Port Militarization Resistance en Students for a Democratic Society in Olympia, Washington (VS) gevonden hebben. Waarom ook niet?

jjacob (10k image)
Klik op meer

John Jacob, eigenlijke naam John Towery, presenteerde zich als anarchist in deze antimilitaristische bewegingen, werd binnen de kortste keren netwerkbeheerder - zat dus als een spin in het centrum van de bewegingen - en was uitzendkkracht van hte politiebureau. In de letterlijkste zin.
Men vond hem een aardige vent en kan het niet geloven.
Een aardige vent - moeilijk te verwerken misschien, maar zolang je niet met hem naar bed geweest bent had het altijd nog erger kunnen zijn.
In ieder geval was"John Jacob" geen provocateur in de kring van de geweldloze vredesbeweging van de staat Washington.

Wat dat betreft moet het - nog steeds - Nederlands bekendste anarchist (die zich nota bene op diverse mandaten als volksvertegnewoordiger kan beroepen) wel zeer zwaar te moede zijn nu hij een gedeelte van zijn BVD-dossier heeft mogen zien. Zijn hele actieve leven gevolgd door - ja, door wie?

Wat moet je er dus al met al van denken? Iedereen wantrouwen en zeggen: jij anarchist? daar zie je niet naar uit - of zoiets?
Of vertrouwen hebben en het maar laten schenden - desnoods telkens weer, tot door degene met wie je getrouwd bent? Omdat dergelijk verraad in feite het morele bankroet onderstreept (om het feitelijk bankroet niet te noemen) van de Heersende Orde?
Wie weet.


Powered by Greymatter