Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/18/2009: "DOUCE FRANCE"

Trop (51k image)

Sla hem op zijn hersens. Hij gebruikt ze te veel !

Klik op meer.

Wat is het geval? In het Franse hard-satirische weekblad Siné Hebdo van deze week (nr. 45) aandacht voor ‘Frankrijk in angst’. Sinds enkele jaren ziet de minister van binnenlandse zaken namelijk overal anarcho-autonome dreiging (wat dat ook mag zijn). Terwijl de anti-terreur brigade voorbereidende handelingen pleegt om de ‘terroristen’ in het plaatsje Tarnac te overrompelen in november 2008 (zie de ‘Affaire Tarnac’), worden in mei 2008 drie jongeren opgepakt die op een overheidsgebouw in Parijs een leuze hadden gespoten.

De drie worden van huis gehaald door een overmacht aan politie alsof het om zware criminelen gaat. Een anti-terrorisme team start een groot onderzoek. Langdurige verhoren, DNA-sporenonderzoek ter plaatse van de graffiti, telefoontaps, etc. Het dossier telt 600 pagina’s. De zaak is onlangs ter zitting bij de rechter geweest.

De jongeren lijken in de verste verte niet op ‘terroristen’. Ja, ze strijden ondermeer tegen het kapitalistische systeem en het fascisme, maar steeds zonder geweld. Het is een tot belachelijke proporties opgeblazen zaak, lijkt ook de rechter te vinden. Het komt uiteindelijk neer op ‘beschadiging van een overheidsgebouw’; boete € 250 per persoon. Onderwijl heeft de anti-terreur brigade het nut van zijn bestaan weer eens bewezen...

Voor meer informatie zie de site: http://www.bakchich.info/Un-air-de-petit-Tarnac,08232.html .

1 Reactie


Duidelijk waar de Europese overheid mee bezig is. Ze zien overal verzet en dat is voor hen bedriegend. Ze zijn angstig en verspreiden ook nog de angst onder de mensen. Angst om hun macht te moeten afstaan en de veranderingen die door globalisering gaande zijn. Angst en onzekerheid maakt mensen/overheid gek en extreem.
Gelukkig is er nog een rechter die het geheel nog in perspectief kan zien.
Maar het is wel signaal voor de ontwikkeling van de Europese samenleving, waarbij angst het beleid gaat bepalen en niet kennis en inzicht

zei: Harry op 20/07/2009 om: 16:57u


Powered by Greymatter