Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/15/2009: "oproep lawaaidemonstratie bij EGM en uitzetcentrum Zestienhoven"

egmlawaai (26k image)
lawaai maken bij EGM architecten in Rotterdam

‘STOP DC16!’

Woensdag 29 juli houden we een lawaaidemonstratie bij EGM architecten en bij uitzetcentrum Zestienhoven. KOM MEEDOEN!
We verzamelen om 14 uur aan de achterkant van Rotterdam Centraal Station.
EGM architecten en DC16

EGM maakt deel uit van het consortium DC16, een samenwerkingsverband van de bedrijven Ballast Nedam, Strukton, EGM architecten, ISS Facility Services en Smits van Burgst. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe detentiecentrum bij Rotterdam Airport en gaat de komende 25 jaar ook goed verdienen aan de exploitatie ervan.

EGM is HET architectenbureau met als specialisme het ontwerpen van gevangenissen. Hoe sluit je zo goedkoop en zo effectief mogelijk mensen (zonder papieren) op? Waar komt het isolatiecellen-blok, waar de gezinscellen? EGM heeft het antwoord en tekent vlijtig rechthoekjes.

Bijzonder aan DC16: Pilot Privatiseringsbajes

Het detentiecentrum Rotterdam Airport zal de eerste gevangenis in Nederland zijn die door publiek private aanbesteding wordt gerealiseerd. Een gevangenis voor mensen zonder verblijfspapieren. Net als bij de introductie van private ‘detentietoezichthouders’, wordt de privatisering van de bouw én exploitatie van gevangenissen eerst op hen uitgetest.
Het begin van een slechte ontwikkeling: op dit moment worden al twee andere bajessen in privaat beheer voorbereid: in Schiphol-Oost, voor dezelfde ‘doelgroep’ en in Zaandam, als vervanging van de Bijlmerbajes.

Maar als de gevangenissen eenmaal gebouwd zijn kunnen ze natuurlijk niet ongebruikt blijven, ze moeten gevuld worden om winstgevend te blijven voor de betrokken bedrijven, met als voorbeeld Amerika waar vrijwel alle gevangenissen privaat geëxploiteerd worden en waar inmiddels al 1 op de 31 volwassenen zich in de klauwen van justitie bevindt.

Met de ‘Stop DC16!’ campagne pakken we het probleem bij de wortel aan. We zoeken de bedrijven die de detentiecentra gaan bouwen op, zonder hen geen cellen!

We willen ze laten horen hoe wij erover denken! Doe mee! Neem lawaaimateriaal mee!

En vergeet je strippenkaart niet, want we gaan

OOK lawaaien bij uitzetcentrum Zestienhoven

Uiteraard vergeten we de opgesloten mensen zonder papieren niet, daarom gaan we hen solidariteit en steun betuigen door te lawaaien bij de deportatiebajes op het vliegveld Zestienhoven. Zo maken we gelijk een koppeling met de praktijk waar DC16 verantwoordelijk voor is.

Je kunt natuurlijk ook gaan lawaaien bij jou in de buurt.
Een lijst van bedrijven die werken voor het consortium DC 16 vind je op
www.dc-16.nl/bedrijven_bouwen_grensgevangenis.html
Meer over de deelnemers aan het consortium lees je op
www.dc-16.nl/wie_waar_DC16.html

email: stopdeportaties@dc-16.nl
website: http://www.dc-16.nl

2 Reacties


Van de site van EGM:

"Onze projecten zijn vaak toonaangevend doordat ze invulling geven aan de maatschappelijke behoefte. Daarmee geven we richting aan de manier waarop het gebouw wordt gebruikt en beleefd. En daarmee aan nieuwe maatschappelijke processen."

zei: janneke op 15/07/2009 om: 14:14u

Mooie woorden om de werkelijkhied af te dekken en om hun product te kunnen promoten

Camouflage-praten/kletsen is het.
Laat de werkelijkheid niet zien

zei: Harry op 20/07/2009 om: 16:51u


Powered by Greymatter