Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/07/2009: "Geld steunactie Uruguaanse anarchisten onderweg en benefiet in Utrecht"

Afgelopen zaterdag (4 juli) is onze Amsterdamse contactpersoon met de opbrengst van de steunactie voor de anarchisten in Uruguay naar dit Latijns Amerikaanse land afgereisd.
ADA002 (17k image)
Met deze 2500 euro wordt het vierde deel van een historische reeks over het anarchisme in Uruguay gefinancierd.
Klik op meer.


Het benodigde bedrag is nog niet helemaal binnen gehaald. Op 17 juli vindt er in het Utrechtse ACU daarom nog een benefietavond plaats ten behoeve van de campagne.

De avond begint om 18.00 met veganistisch eten tegen donatie, en om 19.00 start de film Acratas, over de spectaculaire acties van de anarchistische onteigenaars in de jaren 20/30 in Uruguay en Argentinie. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Ook zal er een spreker van de Anarchistische Groep Amsterdam zijn om een toelichting te geven over het boek en de film.

Om 21.00 starten de bands, met Cruel Intentions ( www.myspace.com/cruelintentionsutreg ) trashing rock & roll flavoured HC-punk, Man Made Filth ( www.myspace.com/manmadefilth ) alkmaar crust, Deportation (www.myspace.com/deportation555 ), nieuw project van leden van Sangre en Man Made Filth en de Volendammer Vishandel (http://www.myspace.com/volendammervishandel), Nederlandse schlagerpunk uit Hoorn en omstreken.

De opbrengst van dit concert gaat naar de herdruk van het vierde deel van Acción Directa Anarquista. Deze vierdelige serie, geschreven door Juan Carlos Mechoso, behandelt de geschiedenis van het anarchisme in Uruguay. Het vierde deel gaat uitsluitend over de geschiedenis van de Federación Anarquista de Uruguay, vanaf haar oprichting via de directe acties van de beweging in de jaren ’50 tot de staatsgreep in juni 1973.

Aanvang: 18:00 uur * Prijs: 5,-
ACU
Voorstraat 71
Utrecht


Powered by Greymatter