Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/04/2009: "SINE HEBDO"

Kwetsbaar (39k image)

De kwetsbaren een handje helpen...

Klik op meer.


Met beeldagitatie van bovenstaande soort kiest het anarchiserende Siné Hebdo wekelijks positie in talloze politieke kwesties die in Frankrijk ¬ maar ook elders in Europa – spelen. De diversiteit van de onderwerpen is te groot om die hier te bespreken. Bovendien moet men de beeldagitatie ZIEN.

Kortweg vermeld ik hier twee aandachtsvelden uit nummer 43 (1 juli 2009). De middenpagina is ingeruimd voor uiteenlopende zaken betreffende Internet. Wie worden er financieel wijzer van? Maar ook: welke vormen van tegenmacht zijn ermee op te bouwen? Veel informatie over allerhande sites om je te weer te stellen tegen bemoeizucht, want : ”Terwijl jij in Google kijkt, bekijkt Google jou!”

Dan nog een artikel waarin gewezen wordt op een aantal recente heruitgaven van anarchistische teksten van rond 1900, met een uitschieter naar 1934. De tekst van dat jaartal betreft die van de Franse individueel anarchist Ernest Armand, over... de seksuele revolutie en amoureuze kameraadschap. Gedateerd? Voorloper? Oordeel zelf.


Powered by Greymatter