Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/05/2009: "Saboteer controles van de Stadswacht!"

stadswacht350 (68k image)

licensed to ruin lives

Ze hebben een vriend van me vorige week opgesloten op de bajesboot in Dordrecht – hij is voor de zoveelste maal in vreemdelingenbewaring gestopt.
Het was hem gelukt bijna twee jaar uit de klauwen van de vreemdelingenpolitie te blijven, maar nu heeft de stadswacht hem dan toch te pakken gekregen.

Zijn bestaan leek juist een beetje menselijk te worden: hij had een Nederlandse vriendin gevonden waarmee hij samenwoonde, er was wat rust in zijn leven gekomen. Hij werd opgenomen in haar familie. Zijn oorlogstrauma stak niet meer élke nacht de kop op.

Wel was hij altijd bang om weer opgepakt te worden, dus vertoonde hij zich zo weinig mogelijk op straat. Een jaar geleden stond er politie in de straat: hij raakte in paniek en sprong van het balkon. Dat leverde hem een verbrijzelde enkel op met maandenlange revalidatie.

Vorige week ging hij het hondje van zijn vriendin uitlaten. Hij nam het mee naar het veld vlakbij, waar honden los mogen lopen. Honden wel, illegalen niet – dat wisten mijn vriend en de hond niet.

Mijn vriend werd klemgereden door twee auto’s van de Rotterdamse stadswacht. Zoals wij Rotterdammers allen middels grote billboards weten, heeft de stadswacht sinds kort nieuwe bevoegdheden gekregen: De nieuwe Stadswacht. Kan meer, mag meer. Voor een schoon, heel en veilig Rotterdam.

Geen ID kunnen of willen laten zien? Handboeien om en mee naar het bureau!
Rotterdam schroeft de controleterreur dagelijks op – en er zijn kennelijk genoeg klootzakken (m/v) te vinden om die terreur uit te oefenen.

stadwacht2350 (71k image)


Nu is het niet zo duidelijk welke stadswacht meer kan en mag, maar intimideren mogen ze in elk geval allemaal. Van die bevoegdheid maken ze dan ook graag gebruik. Sommige mensen, zoals ondergetekende, worden daar boos om, de meeste mensen schrikken ervan.
Zo ook mijn toch al angstige en altijd op zijn hoede zijnde vriend.

De vier stadswachten hadden de dag van hun leven. Ze sommeerden mijn vriend zijn ID te laten zien. Hij belde zijn vriendin, die aan kwam snellen met haar eigen ID, zijn straatkrantpasje en wat papieren die bewezen dat hij medische hulp krijgt en in de strijd om het bestaan wordt bijgestaan door een maatschappelijk werker van Humanitas.
“Dat zijn geen identiteitspapieren meneer”, grijnsden de stadswachten, waarop ze gingen telefoneren met de politie.

Die kwam, constateerde illegaal verblijf en tot grote vreugde van de stadwachten werd mijn vriend aangehouden. Hij mocht nog even naar het huis van zijn vriendin om nog meer papieren te laten zien, als bewijs dat hij staatloos is en dus helemaal niet terug kán naar waar hij geboren is – maar dat mocht niet baten.

Zijn vriendin had intussen de grootste moeite de op sensatie beluste stadswachten, die mee waren gelopen naar haar huis, buiten de deur te houden.

stadswachtvrouw (80k image)


De smeris nam mijn vriend in hun auto mee naar het bureau.
Daar werd hij na drie dagen in vreemdelingenbewaring gesteld.

De laatste keer heeft hij 18 maanden in vreemdelingenbewaring gezeten – de IND en de rechter bleven maar zeggen dat het ‘aan de vreemdeling is om zichzelf te verwijderen’ en gingen daarmee voorbij aan het feit dat mijn vriend door zijn staatloosheid niet eens de mogelijkheid heeft zichzelf te verwijderen.
Die situatie dreigt zich nu te herhalen.

Mijn vriend zit inmiddels doodongelukkig in een cel met nog een aantal andere lotgenoten.
Zijn vriendin ligt ’s nachts wakker van de zorgen en de stress.

Dagelijks wordt getracht het leven van mensen zonder papieren kapot te maken - en daarmee ook dat van hun familie, partners en vrienden. Onzekerheid en angst krijgen een plaats in hun leven, om daar nooit meer uit te verdwijnen.

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door bendes overijverige Rotterdamse stadswachten, die huurlingen van de gemeente, die onder het mom van een schoon, heel en veilig Rotterdam hun machtswellust kunnen botvieren op de onderliggenden van de samenleving.

Is Rotterdam nu veiliger geworden omdat er een illegaal minder is?
Als het aan mij ligt niet!
Het is de hoogste tijd dat we een einde maken aan de macht van de stadswacht!
Saboteer controles van de stadswacht, de RET en weiger je preventief te laten fouilleren!

Lees ook:

saboteer controles

zandkorrels in de deportatiemachine

Janneke van Beek
5 juni 2009

9 Reacties


De geschiedenis van de Stadswacht in Amsterdam is een trieste. In den beginne werden daar de mensen " geparkeerd " die langdurig in de Bijstand waren en geen kans of slechts zeer kleine kans op regulier betaald werk. Zelf uitgesloten dus. Ze wandelden wat volkomen ongevaarlijk over straat
en noteerde zo nu en dan een vuilniszak op de verkeerde plek of zo. Beetje zielige types in hun carnavals uniform. Het carnavals uniform is vervangen in Amsterdam door een soort NSB Storm afdeling uniform ; de Wachters lopen een stuk zelfbewuster rond. Maarrrr...een (vuur)wapen hebben ze (nog) niet.
Gelukkig maar; die pseudo politie moet zich maar beperken tot scheef staande vuiliszakken en niet de Gestapo gaan uithangen anders halen ze nog de voopagina na een
" veel te vroege " dood
want niet iedereen is zo dociel als de beschreven
statenloze.

zei: academyartpromotion op 05/06/2009 om: 12:57u

Top artikel! Van mij mogen die lui de gracht in gemieterd worden!

zei: Joke Kaviaar op 05/06/2009 om: 14:17u

Het zat er aan te komen met deze arbeidssimulatie.

zei: AdR op 05/06/2009 om: 15:08u

Die bovenste WA'er voldoet aan het signalement van skinhead in uniform.
Rotterdam hee!

zei: AdR op 05/06/2009 om: 15:22u

Dat Rotterdam schoon, heel en veilig hanteerd, komt van het beleid van Leefbaar Rotterdam
Het betekend de stad schoonvegen van vreemdelingen en Moslims.
En omdat ook de huidige gemmeente bestuur dat beleid voortzet, wordt het nu via de stadwachten gedaan.
Zij hebben een aanvullende taak op de politie en dienen zodoende ook het IND beleid met steun van het geeentebestuur.
Nu is de sfeer in Rotterdam doordat er een groot aantal Rotterdammers PVV hebben gestemd, nog repressiever geworden en het ideaal van schoonvegen van de stad van migranten en Moslims verder uitgebreid.
Om daar tegen te weren zal een behoorlijke volksopstand plaats moeten vinden, die de Rotterdammers op andere gedachte kunnen brengen. Jule Deelder zei ooit eens Rotterdam kan nooit een internationale stad worden, omdat het hekel heeft aan vreemdelingen. En dat klopt.Rotterdam blijft nog seeds op internationale handel een achtelijk gebied, dat steeds verder een "witte"dorpsmentaliteiit heeft.
Helaas zal er acties voor de bescherming van asielzoekers, "illegalen", Moslims steeds meer nodig zijn
Leefbaar Rotterdam heeft eens het idee geopperd tegen kriminaliteit met verplichte arbortussen voor vreemdelingen, toen met name bij Antilliaanse moeders
Iets wat PVV ook wel ziet zitten, naast het gericht schieten op kleine "kriminele" migranten en met name Moslims.

En dat laaste zal ook wel uitbesteed worden aan stadswachten

Er zal manieren gevonden moeten worden om mensen zonder papieren, migranten te gaan beschermen en te laten onderduiken

zei: Harry op 06/06/2009 om: 02:21u

Ik kan me overigens best voorstellendat mensen door langdurige Bijstand afhankelijkheid en de uitsluiting en isolatie door geen regulier werk hebben en geen deel zijn van alternatieve scene alles aanpakken ook bewakingswerk. Dan zeg ik: denk nog eens goed na waar je aan begint. We hebben solidariteit nodig en niet elkaar bewaken en in de gaten houden.

zei: academyartpromotion op 07/06/2009 om: 21:09u

Je hebt wel gelijk
academyartpromotion

Maar solidariteit wordt juist in crisissen afgebouwd
De meeste werknemers doen er van alles aan om hun bazen te plezieren voor behoud van baan en de werklozen willen graag aan het werk en doen daar ook vanalles voor.
En als het niet lukt kiezen ze voor aanval op zwakkeren, migranten enzo, om hun frustratie kwijt te raken. En een bewakingsbaan is wel iets dat daarin past.

Het is op dit moment geen prettige tijd voor solidariteit en opvang van zwakkeren in de samenleving.
Er heerst een wind van ieder voor zich en het uiten van frustratie

zei: Harry op 07/06/2009 om: 23:09u

Van welke werkvloer kom jij dan?
Ik heb toch echt andere ervaringen, namelijk dat de werknemers schijt hebben aan de baas. Een paar retelikkers heb je altijd wel, maar geliefd zijn ze nauwelijks en zoden aan de dijk zetten ze al helemaal niet.
Zo zie ik ook niet dat het baantje van stadswacht zoals acadamy art promotion (af tekorten als A.A.P?) dat beschrijft in hetzelfde rijtje van de aanval op zwakkeren past, zoals Harry dat beweert. Het gros van deze stadswachten zal ook schijt hebben aan de baas, en denken "ik loop wat rondjes en krijg er nog geld voor ook".
De vriend van Janneke is het slachtoffer van bovengenoemde retelikkers, en hoe schrijnend en potentieel gevaarlijk dit ook is, ik verwacht niet een enorme toename van op hol geslagen, papierlozen arresterende, roodhoofdige, fanatieke stadswachten. Wat niet betekent dat je ze niet in de gracht mag gooien hoor! En die fanatiekelingen het liefst op een puntig fietswrakje dan natuurlijk.

zei: 6826 op 09/06/2009 om: 13:14u

Er zijn diverse manieren om werk te behouden, retelikken of stakings-actie.
En het is afwachten wat de werkers/sters gaan doen. Gezien de huidige EU verkiezingen, dominantie van rechts, kan het voor diverse werkers/sters twijfel brengen op welke manier ze hun baan willen behouden.
En al zijn er bij de stadswachten ook mensen die de bazen ook niet zo gezellig vinden, het blijven toch dienders in uniform, die regelmatig bv asielzoekers/sters, vreemdelingen en protesterende autochtonen onheus benaderen.
Misschien zijn er bij die het rondje wandelen als een welkome betaalde wandeling zien en niet meer doen dan dat. Maar of dat er veel zijn?

zei: Harry op 10/06/2009 om: 01:16u


Powered by Greymatter