Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/02/2009: "Laveren met Albayrak"

Albayrak, ons aller staatssecretaris van deportatiezaken, is naar Griekenland geweest. Zij was daar om te helpen zorgen dat we in Fort Europa van de immigranten afkomen. Wij weten hier in Nederland namelijk heel goed hoe dat moet en Albayrak heeft alvast wat afspraken gemaakt over chartervluchten vanuit ‘ons’ land. Er komen hier namelijk wel eens mensen asiel aanvragen die het eerst in Griekenland hebben geprobeerd en dat mag niet en dat vinden we tegenwoordig heel gewoon.

hammerberg_in_griekenland (117k image)
Foto: Europees Commissaris Thomas Hammerberg bezocht Griekenland in december 2008. Hammerberg's rapport is uitermate kritisch. Het systeem vertoont grote tekortkomingen, de situatie is dramatisch.

Dat Griekenland geen moeite heeft met het deporteren van mensen naar gevaarlijke gebieden en landen doet niet ter zake, want dat doen wij hier ook. Dat Griekenland mensen opsluit in detentiecentra waar de stront bij wijze van spreken behang is, doet ook niet ter zake. Integendeel! Albayrak sloot haar bezoek aan Griekenland af met een tripje naar het beruchte detentiecentrum Samos.

klik op meer

Wat zal onze Nebahat een hoop hebben opgestoken daar in Griekenland! En dat zo kort nadat ze aankondigde acht gevangenissen te zullen sluiten en er niet twee, maar nog slechts één bij te bouwen. Dát was pas nieuws! En wat een ophef! Maar is het wel waar?

Wie herinnert zich nog die oude bajes in Roermond die werd afgekeurd en gesloten? Het duurde niet lang of de bajes werd heropend om er bolletjesslikkers in op te sluiten. Daar had niemand bezwaar tegen. Maar net als in de detentiecentra Kamp Zeist en Schiphol Oost werden de bolletjesslikkers stilletjes vervangen door mensen zonder papieren.

Ik voorspel hier vast de herhaling van die geschiedenis in een nieuw jasje en dat is niet zo moeilijk.
“Sluiting van gevangenissen?” riep het CDA, “Dan kunnen er mooi asielzoekers in!”
“Niet nodig,” zei Albayrak, “Het COA heeft geen ruimtegebrek.”
Nog geen week later blijkt dat het COA mensen in tenten onderbrengt. Daar wordt schande van gesproken. Ineens zijn die oude bajessen toch wel een goed idee. Beter dan tenten toch?

Maar pas op. Eerst zegt justitie dat die gevangenissen géén gevangenissen zijn, en dan ineens… gaat de deur op slot. En dit is nog maar één deel van de grote propagandastunt van de huidige staatssecretaris die laat zien dat ze niet alleen harder is dan Verdonk, maar vooral sluwer.

Het is namelijk niet waar dat er maar één gevangenis (in Zaandam) wordt bijgebouwd. Er worden er vier gebouwd! Alleen, die andere drie, die heten niet ‘gevangenis’. Die heten: ‘detentiecentrum’. Dat is “heel wat anders!” zo heb ik ooit een bewaker in Kamp Zeist horen zeggen.

Misschien is het waar, dat het heel wat anders is. Een detentiecentrum bouwt men in tegenstelling tot een ‘gewone’ gevangenis namelijk zonder scrupules op 400 meter van de start- en landingsbanen van een vliegveld. Dat gebeurt terwijl u dit leest op Rotterdam Airport, waar de eerst private bajes van Nederland wordt neergezet: een detentie- en uitzetcentrum om precies te zijn. Je zou er anders nog geen bouwvergunning kunnen krijgen!

En die andere bajessen, behalve die ene die Albayrak opgaf, en het bouwwerk dat ik zojuist noemde? Dat zijn Kamp Zeist, en het nieuwe ‘justitieel complex’ dat het huidige Schiphol Oost gaat vervangen. De laatste wordt net als Zaandam en Rotterdam Airport ook privaat uitbesteed. Big business voor een stel op bloedgeld beluste bedrijven!

Bij de opening van de eerste nieuwe niet-gevangenis zal Albayrak vertellen hoe mooi het er is in vergelijking met Samos (verborgen boodschap: het mag best slechter). Maar een cel is een cel is een cel is een cel. Vooral als je gedeporteerd dreigt te worden, en je niet weet hoe lang je opgesloten blijft.

De kans dat een mens zonder papieren in zo’n cel beland, waar dan ook, wordt door de Europese afspraken steeds groter. En aan het roer van het fregat dat Fort Nederland heet, zit niet recht-door-zee-Verdonk, maar een handig door de Europese wateren laverende Albayrak.

Er zal minstens een hele vloot Somalische piratenschepen voor nodig zijn om dat fregat, als het aan Albayrak ligt tevens het vlaggenschip van Fort Europa, zijnde de oorlogsverklaring aan alle migranten, tot zinken te brengen.

Joke Kaviaar, 1 juni 2009


4 Reacties


De promotieartikelen van Nederland is migrantenstop en Moslimhaat. Met deze twee artikelen trekt Nederland door Europa en vooral in Zuid Europa om daar de regeringen en bevolking nog meer te activeren tegen Migranten en Moslims
Het is niet alleen migrantenstop, maar ook het onmenselijken van migranten dat door Albayrak bevorderd wordt, zodat overal migranten, vluchtelingen, asielzoekers als kakkerlakken vertrapt kunnen worden.
Albayrak vergelijk ik niet zo zeer met Verdonk, maar vooral met Hirshi Ali, die voor migrantenstop pleitte en nu vanuit VS oproep tot oorlog tegen Moslims, Islam wereldwijd.
Albayrak zal ook een variatie daarop toepassen onderdruk van de huidige migranten- en moslimhaat klimaat in Nederland.En dat wil ze in opdracht van de regering ook in Europa gaan verkopen.

zei: Harry op 03/06/2009 om: 04:01u

Allemaal in de tent: It's partytime!

Albayrak „We spreken hier niet over tenten, maar over paviljoens die we kennen van grote evenementen. Acceptabele, fatsoenlijke opvang die voldoet aan alle normen. Asielzoekers worden in Nederland zeer fatsoenlijk opgevangen, ook in de paviljoens.”

Braak, braak.

zei: Janneke op 03/06/2009 om: 10:20u

Typisch Nederland stront verkopen als honing.

Je benoemt het anders en zo maak je het acceptabel.
Maar stront blijft stront.
Dus na een tijdjebegint men dat te ruiken en men weet dat de meeste Nederlandse politici liegen.
Dan worden de politici doorzien en z eworden agressief naar zwakke groepen, dus ook nog laf
Het wordt tijd voor een grote tegenactie van burgers tegnover de politici en hun vrienden
Met name tegen de politici die zwakke groepen aanwijzen voor hun eigen(politici) falen

zei: Harry op 03/06/2009 om: 16:47u

Partytenten? Komt mij bekend voor...

Ook in Assendelft waargenomrn (nu een Prettige Vinexwijk geworden trouwens).

zei: Prul op 05/06/2009 om: 14:56u


Powered by Greymatter