Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/02/2009: "In de schaduw van de Europese verkiezingen"

“Voor wie straf verdient: STRAF”, roept Van Baalen, die daarbij doet denken aan Charley Chaplin die in zijn rol van The Great Dictator (1938) in een imitatie van een toenmalig Duits staatshoofd met zijn tandenborstelsnorretje en de kreten “Straaf straaf straaf!” een pogrom tegen joden afroept.
Athene21052009Immigrantendemonstratie (15k image)
Demonstratie van 1500 immigranten in Athene op 21 mei 2009 na racistisch politieoptreden tegenover een moslim die in elkaar werd geslagen nadat een koran bij hem was aangetroffen

In Griekenland dreigt dit strafoffensief echt te gaan gebeuren. De minister van Openbare Veiligheid Makroyannakis heeft in zijn verkiezingstoespraken aangekondigd, dat hij het centrum van Athene zal zuiveren van vreemdelingen.
Klik op meer!

De stad zal worden schoongeveegd. Er zullen razzia’s komen en de mensen zullen worden ondergebracht in kampen buiten de stad, die als getto’s zullen dienen. Op de oude NATO-basis Aspropyrgos worden, een vuilnisbelt van vervuilde grond, meer dan tweeduizend “illegalen” geparkeerd.

In 2004 wilde men er al een tijdelijk concentratiekamp plaatsen voor ongewenste personen tijdens de Olympische spelen, maar die mochten dan na hun detentie weer naar huis terugkeren.

Doelwit is vooral de wijk Agios Panteleimonas in de binnenstad, waar het politiebureau al eerder in opspraak is geweest wegens het martelen van minderjarige Afghasanse immigranten. Neonazis maken daar de straat onveilig en voeren gewelddadige acties tegen immigranten, waarbij de politie zich afzijdig houdt.

Zelfs orthodoxe priesters, die het voor de immigranten opnemen, worden door deze groepen bedreigd. Openbare culturele voorstellingen worden door fascisten verstoord, die “het bederf van Grieks bloed” willen tegengaan.

Bijdrage van Jan Bervoets.

6 Reacties


Griekenland loopt al vooruit op het algeheel verbod van de Koran in EU.
Het is nu wachten op een algehele progroms, razzia's, deportaties van Moslims met een Koran op zak.
Actiemodel zou dus zijn, iedereen draagt een Koran als solidariteit met de slachtoffers en als verzet tegen het EU regiem van haat.
Hele bevolking oppakken en in elkaar slaan door politie is minder makkelijk, dan het in elkaar slaan van enkele Moslims.
EU is op herhaling.
Actueel nazisme is terug gekeerd.

zei: Harry op 03/06/2009 om: 04:20u

En het schoonvegen van migranten, vreemdelingen uit een stad is toch in tegenspraak met de universele rechten van de mens?
EU houdt niet aan afspraken, dus onbetrouwbaar om met en in EU in vrede te leven.
Het westen zal nooit vrede kunnen brengen, dus bereid je maar voor op oorlog en massale afslachting van migranten, moslims en andere getinte, niet westerse bevolkingen
in Europa en op wereldschaal

zei: Harry op 03/06/2009 om: 04:27u

De Europese verkiezingen van 2009 in Nderland en ook elders in Europa heeft aangegeven dat de arbeiders een ander EU willen. Een EU zonder Moslims en migranten. Niet het sociale aspect was belangrijk.
Het stammengevoel is sterker gebleken dan het klassegevoel.
Dat wordt voor links een moeilijke periode.
Misschien een brede stamgevoel ontwikkelen
(autochtone/allochtone stam)
Bij links is psychologie van de mens niet goed onderzocht, omdat de nadruk ligt op het economische en het sociale systeem.
Het wordt een tijd van bezinning en een ander links en anarchisme.
De retoriek en methoden zullen bijgesteld moeten worden om nog enig invloed te kunnen hebben

zei: Harry op 05/06/2009 om: 04:08u

Wat Griekenland betreft weinig nieuws onder de zon: binnen de grenzen van dit land wonen van oudsher "autochtone" moslims: Albanezen,Turken, Pomaken en meer - wier bestaan van hogerhand niet erkend wordt.
Het heftige verzet van nu, het is enerzijds niet nieuw, maar wel hardnekkig en hoopgevend.

zei: AdR op 05/06/2009 om: 15:37u

Wat in Griekenland en nu ook overal in Europa speelt, lijkt op een variatie van de kruistochten
Tegen Islam en voor behoud van Christelijke, westerse samenleving.
In de meeste europese landen winnen de anti-Islam groepen gecombineerd met veel grote Christelijke partijen, zoals in België, Oostenrijk enz.
Blijkbaar is het wij, stammengevoel sterker dan het klassegevoel en solidariteit met zwakkeren

zei: Harry op 07/06/2009 om: 20:21u

oke Goede zaak, een land begint, de rest volgt. Europa ontwaak.

zei: Radio Rapaille op 17/06/2009 om: 19:07u


Powered by Greymatter