Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/13/2009: "Nieuwe editie van Kritiek komt uit"

Op vrijdag 29 mei komt het nieuwe nummer uit van "Kritiek. Jaarboek voor socialistische Discussie en Analyse".
KritiekBoekpresentatie (21k image)
Het nieuwe nummer wordtgepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst op hetInternationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam.
Klik op meer.

"Kritiek" is een academische uitgave en bevat artikelen van beschouwende, theoretische, historische en polemische aard over zakendie van belang zijn voor de huidige linkse beweging.

In het nieuwe nummer van Kritiek wordt aandacht besteed aan de positieen strijd van illegale migranten en stedelijke sociale strijd in Europa. Daarnaast wordt er gediscussieerd over de toekomst van groenepartijen in Europa, het internationalisme van de SP en het boek "Duits Socialisme" van J.A.A. van Doorn. Het nummer bevat bijdragen vanvooraanstaande wetenschappers zoals Marlou Schrover, Erik Swyngedouw, Pepijn Brandon en Henny Buiting.

Het komende nummer is ook voor anarchisten erg interessant, omdat er een aantal artikelen zijn opgenomen over het verleden, heden en detoekomst van kraakbewegingen in Europa. Zo zijn er artikelen opgenomenover de kraakbeweging in Kopenhagen, Londen en Duitsland. Daarnaast heeft de Rotterdamse socioloog Hans Pruijt een artikel geschrevenwaarin kraakbewegingen in Europa met elkaar vergeleken worden.

De presentatie begint om 16.00 uur. Tijdens de bijeenkomst zullen EricDuivenvoorden (historicus en schrijver van het boek "Een voet tussende deur. Geschiedenis van de Kraakbeweging) en Hans Pruijt (socioloogen schrijver van de Kritiek-bijdrage "Kraken in Europa") met de zaal in debat gaan over het heden, verleden en de toekomst van kraken in Europa en het belang van stedelijke sociale strijd voor hedendaags links.

Om 17.00 uur is er een borrel. De toegang is vrij.

Meer informatie over "Kritiek" en de boekpresentatie is te vinden op www.jaarboekkritiek.nl


Powered by Greymatter