Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/11/2009: "Donderdag 14 mei: lawaaidemo's bij ISS Facility Services, Ballast Nedam, en Kamp Zeist."

Dit is de tweede van een reeks protestdemonstraties tegen het nieuwe uitzetcentrum Zestienhoven

Verzamelen: 10.30, Utrecht CS bij de stadsbussen, bij de halte van bus 29.

lawaaidemo2 (51k image)

Donderdag 14 mei houden we een tweede protestdemonstratie bij een aantal betrokkenen van de bouw van de nieuwe uitzetbajes Zestienhoven. Dit keer zijn ISS Facility Services en Ballast Nedam aan de beurt.

Daarna gaan we naar Kamp Zeist.

klik op meer

Ballast Nedam omdat zij een van de hoofdaannemers is van deze bouw. ISS omdat zij al het nodige rondom deze bajes gaat faciliteren: van schoonmaken tot beveiliging, van schoon witgoed tot het eten et cetera.

Daar zijn beide bedrijven trots op, maar wij niet! Het is een schande dat het deportatiebeleid en überhaupt het gevangeniswezen gezien wordt als een markt, waarbinnen men flink geld kan verdienen. Dit soort bedrijven benaderen de wereld als een schizofrene psychopaat, enkel denkend aan hun eigen gewin en niet denkend aan te welzijn van anderen. Wij kotsen op dit soort bedrijven en we willen ze dan ook niet met rust laten zodat ze ongestoord door kunnen gaan met hun moorddadig handelen.

Daarna willen we naar kamp Zeist gaan om daar d.m.v. van een lawaaidemonstratie de opgesloten mensen een hart onder de riem te steken. Zo maken we gelijk een koppeling met de praktijk waar bovenstaande bedrijven verantwoordelijk voor zien.

Deze actie past binnen een nieuwe campagne die Werkgroep Stop Deportaties is opgestart. We willen niet alleen de deportaties stoppen aan de poort, maar we willen de hele bouw van het deportatiebeleid stoppen en afbreken.

Kom en doe mee: Voorverzamelen bij het busstation van Utrecht om half 11 stipt! We gaan met openbaar vervoer naar de verschillende plekken toe, dus neem naast lawaaimateriaal een strippenkaart mee. Aangezien we verschillende plekken zullen aandoen, zullen we de hele dag bezig zijn, dus denk ook aan wat eten en drinken. Houdt er tevens rekening mee dat onze demo de aandacht zal krijgen van wat smeris, bereid je goed voor.

Voor meer informatie, waaronder een lijst met bedrijven van DC16 en de achtergronden van de campagne, kijk op de campagne website STOP DC16!


Powered by Greymatter