Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 





 

 

05/10/2009: "Italiaanse Federatie van Anarchisten onder vuur"

In de Italiaanse stad Terne is in april het proces gestart tegen een drietal leden van de zogeheten Informele Anarchistische Federatie (COOP-FAI). Deze groep pleegde in het recente verleden een aantal aanslagen, die in anarchistische kring de vraag opriepen of het hier werkelijk om een anarchistische groep ging of dat hier andere schimmige krachten aan het werk waren.
repressie08 (13k image)
Het proces kreeg op 28 april een gevaarlijke wending toen de aanklager de COOP-FAI bestempelde als de gewapende tak van de Federatie van Italiaanse Anarchisten, die eveneens de afkorting FAI draagt
Klik op meer.

Op 17 april werd voor het Hof van Assizen in Terne het proces geopend tegen Michele Fabiani, Adrea Di Nucci, Dario Polinori en Damiano Corrias wegens deelneming aan een criminele vereniging getiteld COOP-FAI (Informele Anarchistische Federatie tegen elke politieke orde) en het vervaardigen van bommen.

Het hof sprak zich uit voor bevestiging van de aanklacht, die bedoeld was om ruimte te geven voor vervolging van de Federatie van Italiaanse Anarchisten, die ook de afkorting FAI draagt.

Het proces wordt vervolgd op 12 en 19 mei en de uitspraak is op 30 juni. Buiten demonstreerden het comitť 23 oktober en de twee anarchistische federaties die nu in ItaliŽ actief zijn om te protesteren tegen dit politieke schijnproces en de toenemende fascisering van het regime van Berlusconi, die nu ook de partij van Mussoliniís kleindochter onder zijn hoede heeft.

Naast de FAI kent ItaliŽ een tweede anarchistische federatie, namelijk de Federatie van Communistische Anarchisten (FdCA). Deze federatie gaf op 4 mei een verklaring uit waarin ze haar grote zorg uitsprak over deze ontwikkeling die tot doel heeft sociaal protest te crmininaliseren. Voorts sprak ze haar volledige solidariteit met de kameraden van de FAI uit.

Met dank aan Jan Bervoets

3 Reacties


Vanuit andere landen(ook Nederland) zou solidariteitsverklaringenetc, mooi zijn voor deze kameraden.
(Opsturen en per mail misschien)

Steun voor hen in deze moeilijke situatie.

zei: Harry op 11/05/2009 om: 01:44u

Is dit niet weer een geval van de " usual suspects " ? Die zijn al veroordeeld voor dat er een uitspraak is. Anarchist Black Cross dus met fruit mand en vitamines. Ik hoop dat de bewaarders nog wat overlaten. Zal wel weer een bizar lange straf worden. Dat terwijl Anarchisten het vaak zo goed bedoelen. Maar ja wat is goed en slecht ?

zei: academyartpromotion op 12/05/2009 om: 23:07u

Het probleem bij zulke rechtspraken is dat men van te voren verdacht is voordat er een proces plaats vindt. En tijdens het proces wordt argumenten en bewijzen gezocht om dat te bevestigen.
Soms bij het bizarre.
Het is ook herkenbaar bij processen, waar Moslism veroordeeld worden. Koop je een wekker om op tijd op werk te zijn, denkt de justitie, dat je een tijdschakelaar voor een bom koopt.
Hierdoor is de zogenaamde rechtstaat eigenlijk een apartheidsstaat geworden, waarbij ook justitie en de rechterlijke macht zich door de hypes in de samenleving laten leiden.
Dat wordt dus een samenlevingsprobleem, waarbij uiteindelijk de macht van de sterkste geldt en niet meer een rechtvaardige rechtsgang.

zei: Harry op 29/05/2009 om: 12:12u


Powered by Greymatter