Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/02/2009: "Vragen"

apeldoornnaald (87k image)
Klik op meer

Als degene tegen wie "het strafrechtelijk onderzoek gesloten is" omdat hij overleden is nu eens wat donkerder was geweest, en Mohammed ofzo had geheten, zou zijn optreden dan ook een "wanhoopsdaad" zijn geweest?

Nee natuurlijk. "Autochtonen" zijn wanhopig, "allochtonen" zijn terroristisch.

Als degene tegen wie het "strafrechtelijk onderzoek gesloten is" omdat hij overleden is nu eens geverfd haar had gehad, zwarte kleren of een "hood" had aangehad, en er anarchistische of republikeinse publicaties in zijn wel degelijk doorzochte woning gevonden waren, zou zijn actie dan ook nog een "wanhoopsdaad" zijn geweest?

Nu zouden we kunnen weten dat de dader die nooit officieel dader zal heten een kaalgeschoren kop, opgerolde broekspijpen en soldatenkissies droeg en boos was dat hij ontslagen was als bewaker, typisch zo'n beroep dat revolutionairen kweekt.

Natuurlijk was het een wanhoopsdaad. Maar schrik (terreur dus) heeft hij ook gezaaid.
Maar in naar ultrarechts leunend racistisch Nederland zijn sommige vormen van wanhoop wanhopiger dan andere.
Nixandehanda, over tot de orde van de dag.

13 Reacties


Aanbevolen lectuur:
Oorlogsbrieven van Jacques Vaché, bewerkt door André Breton: "de meest poëtische daad is met een revolver een drukke straat opgaan en dan schieten".
De vreemdeling, door Albert Camus: ik-verhaal in 'Amerikaanse stijl' van een pied-noir die "door de zon" een zinloze moord begaat en daarna berecht en veroordeeld wordt. Volgens Camus is de hoofdpersoon Meursault "de enige Christus die wij verdienen".

zei: Jan Bervoets op 02/05/2009 om: 23:00u

wat ook vreemd is: een paar weken geleden werd de hele IKEA nog een dag gesloten wegens terreurdreiging. En nu zegt de burgemeester dat niemand dit verwacht had. Ik vraag me af of er überhaupt wel een dreigingsanalyse gemaakt is.
Op de foto zie je in één blik wat er fout gedaan is. De inzittenden van de bus hadden moeten gaan liggen De bus had snel door moeten rijden. De beveiliging had niet naar de auto toe moeten lopen, want die had nog kunnen ontploffen. De beveiligers liepen wild door elkaar heen. Sommigen beveiligers hadden naar een JFK film gekeken en bleven naast de bus lopen, waar ze geen beveiliging konden bieden. Ze hadden op de koningin en op Alexander moeten gaan liggen.

zei: keesjemaduraatje op 03/05/2009 om: 12:39u

Gelet op het waarschijnlijke feit dat Karsten met zijn hele actie wilde aantonen dat de beveiliging zo lek als een mandje was, zal hij zeker blij zijn met je woorden, Keesje.

De vraag is: Kun je als maatschappij overal rekening mee houden?

Ik vermoed dat de enige oplossing is, een politie staat met op elke hoek zwaar bewapende agenten.
Ik geloof niet dat ik dat wenselijk vind.

zei: Bolus op 03/05/2009 om: 22:23u

enkele pallets met elk een kube zand erop, midden op de weg zetten, was genoeg geweest. En een steekwagen erbij voor het geval er een ambulance doormoet.

zei: keesjemaduraatje op 03/05/2009 om: 22:59u

@Jan B.:

Aan L'étranger in verband met deze herostratische daad heb ik ook gedacht. Maar we zullen geen motief of verklaring vernemen van degene die als verdachte is gestorven.

Dat hij voordat hij definitief het bewustzijn verloor gezegd heeft dat zijn actie tegen het koninklijk huis gericht was moeten we maar geloven op grond van een enkele verklaring.

Er wordt wel erg gemakkelijk gezegd dat het om een actie van een eenzame zonderling gaat (hij kan niets meer terugzeggen op die kwalificatie), maar wie zou er gejuicht hebben als Nederland op deze wijze republiek was geworden? Deze vraag is retorisch, zeg ik er voor de duidelijkheid bij.

zei: Prul op 04/05/2009 om: 12:14u

Het artikel laat zien, dat in de aanslagen zoals op 30 april de samenleving en ook de justitie gelijksoortige daden verschillend benoemen en behandelen.
Was het iemand met een wat donkere huidskleur, dan werd het gezien als een terroristische terreurdaad en men was op zoek gegaan naar een terroristische groep, gelijk de Hofstadgroep(achteraf niet heeft bestaan en is later door de rechters en justitie ook bevestigd)of een criminele bende.
Maar neem men een autochtone blanke, dan is het een wanhoopsdaad van iemand met sociale en psychische problemen
Mijn kennissen,familie en vrienden met een zogenaamde allochtone achtergrond reageerden opgelucht dat het niet een van hen was, maar een autochtone Nederlander
Want ze weten hoe autochtone Nederlanders in elkaar zitten.
Zwaardere straffen, onschuldigen worden uit bed gehaalt en opgepakt, ze worden ontslagen van werk, extra controlles op verre families en vrienden, die niets te maken hebben met wat dan ook, hier en daar martelen door politie, en politici en media die oproepen indirekt en direkt tot agressie tegenover de zogenaamde allochtonen( gevolg in brand steken van scholen(Islamitische bv), kinderen lastig vallen, meisjes verkrachten, ruiten ingooien van allochtone winkels)
En mijn omgeving bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, Surinamers, Kaap Verdianen, Afghanen, Marokkanen, Turken, Grieken, Spanjaarden en waarschijnlijk ben ik nog wat mensen vergeten, maar zij allen hadden hetzelfde gevoel.
Opgelucht dat het niet een van hen was.

zei: Harry op 04/05/2009 om: 02:49u

Helaas ziet de 'mensch' de zwarte als grote zondebok in deze gebeurtenis.

Om even te verwijzen naar een artikel van onze grote 'vrienden'.

Geenstijl en allochtone auto

zei: Bolus op 04/05/2009 om: 09:27u

Natuurlijk was het geen aanslag op hare narigheid. Verder : is iedereen hersen dood of zo ?! Als je met een oranje / rood wit blauw vlaggetje langs de weg gaat staan om hare narigheid toe te juichen heb je lijkt me partij gekozen. Dat is niet vrijblijvend. Het lijkt me goed dat mensen zich dat realiseren. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze dan maar over hoop moeten worden gereden.

zei: academyartpromotion op 04/05/2009 om: 10:59u

Welke partij heb je dan gekozen academy?
Dat je van vlooienmarkten houdt? Hoempapa en (gezellige) drukte?
Volgens mij heeft Harry het bij het rechte end. Je kan niets zinnigs zeggen over deze toestand, behalve dan over de reactie van "reaguurders" en de rest van de samenleving.
Blanke mannen, ja, die kunnen gekgemaakt worden door de samenleving, door werkloosheid en uitzichtsloosheid.
Zwarte mannen niet. Die stellen zich op als slachtoffer en zijn religieus gemotiveerd.
Reagurend nederland drukt ons weer met de neus op de feiten; tot op het bot racistisch, met een dun laagje chroom.

zei: 6826 op 04/05/2009 om: 13:28u

@ Bolus
Ik heb het artikel gelezen, ja bij "geen stijl" probeert men altijd een zondebok te vinden in dit geval een auto of bezitters van zwarte suzuki.
Het moet bij hen altijd iemand zijn of iets dat blank Nederland vrijpleit

Maar ik ben dit keer blij dat het een terorristische daad van een autochtoon is. Daardoor wordt het lastig om zo'n daad toe te schrijven aan onschuldigen of een groep onschuldigen
Wat in nederland gebruikelijk is.

zei: Harry op 04/05/2009 om: 13:31u

@Harry

Ik ben geen fan van Geenstijl maar soms kan ik er wel smakelijk om lachen.
De strekking van het artikel van Geenstijl is niet, zoals jij schrijft, een zondebok te vinden.
Volgens mij wilt Geenstijl de belachelijkheid aantonen van het feit dat juist deze auto incl. bestuurder door sommige gezien wordt als zondebok.

zei: Bolus op 05/05/2009 om: 12:17u

Als ze het zo bedoelen, dan zouden ze het ook moeten doen door mensen belachelijk te maken, die andere bevolkingsgroepen, met name Moslims, als zondebok aanwijzen.
Dat zou pas stijlvol zijn.
Want dat ontbreekt bij hen

zei: Harry op 06/05/2009 om: 01:37u

@Harry
Je hebt een punt gemaakt, punt. smile

zei: Bolus op 06/05/2009 om: 15:18u


Powered by Greymatter