Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/29/2009: "Een masker voor Albayrak"

“Dit masker is het minst zichtbaar voor de bemanning en andere passagiers”

Dames en heren, mogen we u voorstellen: de nieuwe vermomming van staatssecretaris Nebahat Albayrak van vreemdelingenzaken: een transparant masker tegen spugen en bijten. De staatssecretaris wil namelijk niet dat u haar ware gezicht ziet.

albayrak_lector (32k image)

Niet dat van een meedogenloze haatzaaiende beroeps propagandist, maar dat van een humane vriendelijke vrouw die het met iedereen het beste voor heeft. Zo’n dame in een mantelrokje met een beminnelijke glimlach. Oh ja, en niet te vergeten streng doch rechtvaardig, zoals Verdonk ook was. En dus gaat Albayrak een masker dragen.

klik op meer

Oh nee, verkeerd gelezen! Het masker tegen spugen en bijten is niet voor haar. Het masker is een bescherming “tegen vreemdelingen die tijdens hun gedwongen uitzetting schreeuwen, spugen en bijten”. Let wel: vreemdelingen! Enge mensen dus, want ze zijn vreemd. Vooral ook omdat ze ‘misbruik maken’ van de mogelijkheid om asiel aan te vragen.

Onder misbruik maken wordt verstaan: de poging om - met afgeschaafde vingerafdrukken - nogmaals asiel aan te vragen in een ander land van Fort Europa. Zulks is namelijk sinds 1990 met het aannemen van het Dublin verdrag ten strengste verboden. Hoe dúrf je het nogmaals te proberen!

Dat was nog maar het begin. Het feit dat de egoïstische Europese lidstaten, die samen al bijna twee decennia dat Fort aan het bouwen zijn, het er zelf naar gemaakt hebben dat mensen in hun wanhoop er alles aan doen om binnen te komen, door mensen het leven compleet onmogelijk te maken, wordt er natuurlijk niet bij verteld.

Hoe meer repressie, hoe meer mensen zich genoodzaakt zien om op vindingrijke wijze te proberen alsnog in leven te blijven. Hoe durven ze, nogmaals, zich in leven te willen houden hier. Het kan niet genoeg gezegd worden. En hoe durven ze zich te verzetten als ze het land worden uitgegooid.

Maar toch, laten we dat humaan doen. Van ons mag men niet zeggen dat we wreed zijn. Van ons mag men het om te beginnen niet eens zien. Albayrak zet dus een masker op. Het is het masker dat de gedeporteerden moeten dragen. Het is een masker dat andere mensen niet mogen zien, omdat de daad niet gezien mag worden. Die andere mensen, de bemanning en de overige passagiers van de vliegtuigen waarmee het gebeurt, die zouden het wel eens kunnen merken.

Of dat zo erg is voor het slachtoffer, vraagt u? Of het humaan is voor het slachtoffer om ongemerkt slachtoffer te zijn? Nee, integendeel. Nee, het ergste is het voor de overheid, voor de uitvoerders en gebruikmakers van dwangmiddelen en geweld. Het ergste is: bemanning of medepassagiers zouden wel eens kunnen gaan protesteren!

Wat een geweldige vinding! Al jaren gebruikt de marechaussee lelijke opvallende maskers om mensen te knevelen, maar nu kunnen deportaties plaatsvinden onder de ogen van andere mensen zonder dat die het doorhebben!

Je zult daar maar zitten, geboeid en gemaskerd. Je zult maar hulp nodig hebben omdat je bang bent. Maar niemand die het ziet. Hoeveel meer kun je in je bestaan worden ontkend? Het is de perfecte misdaad. Het is als een moord zonder lijk.

Ik stel voor dat we bij wijze van test onze Nebahat eens op een stoel zetten, zomaar ergens langs de weg, gekneveld en vastgebonden, onopgemerkt en onherkenbaar. Laat ze maar eens voelen hoe het is om vernederd en mishandeld te worden terwijl de mensen gewoon langslopen omdat ze geen protest horen en geen worsteling zien. Voor de mensen die voorbijkomen zal er geen gevaar zijn. De test is volkomen veilig. Het masker biedt optimale bescherming.

We laten langslopen: de mensen van TNO, die het masker hebben getest, en Minister Eimert van Middelkoop van Defensie die op het idee is gekomen omdat zijn marechaussee-beulen liever niet hebben dat mensen zien wat ze aan het doen zijn. We laten langslopen tenslotte: de commissie integraal toezicht op terugkeer (CITT) omdat deze heeft toegezegd dat zij toezicht zullen houden op de proef.

Na afloop zullen we al die mensen vragen of het hen is opgevallen dat Albayrak daar gekneveld en vastgebonden zat en ze zullen verbaasd kijken en zeggen:

“Nee, niet gezien. Waar dan? Wanneer dan? Grapje zeker? Nee? Nou, dat heeft u dan goed gedaan, want wij hebben niets gemerkt. Gelukkig maar voor u. Nu is het al gebeurd en er is geen bewijs. Denkt u zich de consequenties eens in van zulk een daad! Nu ja, gedane zaken…”

Aldus zal het geschieden, en Albayrak zal niet anders dan tevreden kunnen zijn. De tactiek van de onzichtbare marteling werkt. Er ís niet gemarteld. Wij bedoelden het natuurlijk ook niet zo kwaad dus Nebahat mag, eenmaal van de schrik bekomen, naar de volgende verplichte naturalisatie ceremonie om een toespraak te houden over goed nationalistisch en oranjegezind Nederlanderschap, om tot slot samen met de begunstigden het volklied te zingen.

Het door Albayrak goedgekeurde masker moet er voor zorgen dat de minder gelukkigen intussen in stilte verdwijnen, maar daar zullen we het verder maar niet meer over hebben.

Joke Kaviaar 29 april 2009, n.a.v. nieuwsbericht: Transparant masker tegen spugen en bijten

5 Reacties


Het masker doet me denken aan een Middeleeuws martelwerktuig, zoals je die in musea nog ziet
Nederland begint het martelen te vergoeilijken en zo het omgekeerde te tonen, van wat ze werkelijk doen
Vluchtelingen zijn gedegradeerd en worden niet meer gezien als mensen.
Wie zijn eigenlijk de onmensen, de Nederlanders die vluchtelingen terugsturen en ze martelen
Het wordt tijd dat de rollen worden omgekeerd en deze mensen eens de ervaring/pijnen, vernederingen krijgen, die ze andere bevolkingsgroepen/vluchtelingen aan doen
Leve de vluchtelingen! Zij zijn de moedigen en de rechtvaardigen!!!

zei: Harry op 30/04/2009 om: 02:37u

Deze outfit lijkt in strijd met het boerkaverbod dat sommige gemeenten (bijv. Rijswijk) hebben ingevoerd en dat daar ook tegen demonstranten met een bivakmuts wordt gebruikt.

zei: jan bervoets op 02/05/2009 om: 22:29u

Dit is dus voer advokaten.Waarom het ene verbieden en het andere toelaten?

zei: Harry op 05/05/2009 om: 13:08u

En het is niet eens een zieke grap.

Het moet een humane uitstraling hebben, het wordt ontwikkeld namens een minister van een partij die zich uitdrukkelijk christelijk noemt en TNO (Kennis voor zaken - een kreet, naar mijn weten, bedacht door net zo'n vlotte moderne dame als Albayrak) heeft nogal wat uitgezocht:
TNO onderzocht in totaal twaalf mogelijke middelen. Naast het transparante masker waren dat een flexibel half masker, een hard half masker, een hoofdkap, kinband, nekkraag, zachte helm, blinddoek, drogeren, mondtape, kussen op het gezicht en een mondprop.

Maar van een regime dat bombardeert vanaf 10 km hoogte op een burgerbevolking zonder enige afweer en dat martelen goedkeurt hoeven we niet op te kijken dat het martelen met humane uitstraling zelf gaat toepassen.

zei: AdR op 17/05/2009 om: 15:03u

Dat klopt, politici die martelen van andere bevriende landen goedkeuren, gaan zelf ook over tot martelen.
Daar kan je Nederlandse politici ook bij betrekken.
Wel kritiek op martelen van andere landen,maar dat van bevriende landen als vanzelfsprekend en goed vinden.
Onrechtvaardig en hypocriet
Maar wat verwacht je anders van Nederlandse politici, die het racistische denken vergaand hebben omhelsd

zei: Harry op 17/05/2009 om: 22:01u


Powered by Greymatter