Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/27/2009: "Strooi zandkorrels in de deportatiemachine!"

Hammer-Woman-assata (65k image)

Justitie: we proberen het gewoon!
“We gaan onorthodoxe maatregelen nemen om illegalen uit te kunnen zetten!” kondigde Albayrak onlangs aan. „Het einde van onze creativiteit is nog niet in zicht."

De ‘creativiteit’ van justitie blijkt niets anders dan een eufemisme voor het oprekken van de mazen in de wet , en zelfs om die mazen zelf te creëren.


Dat blijkt bijvoorbeeld uit een plan om mensen die niet over een geldig paspoort beschikken, vaker uit te zetten. Hoe? Zij krijgen een zogenoemde ’EU-staat’ mee, waarop alleen hun personalia staan. „Meestal laten landen deze mensen gewoon toe. Dat doen we op het gevaar af dat iemand toch wordt geweigerd en teruggestuurd. We proberen het gewoon.”

De vreemdelingenpolitie krijgt de macht om, na arrestatie, het huis van ‘de vreemdeling’ te doorzoeken naar identiteitsdocumenten, zonder toestemming van ‘de vreemdeling’ zelf. Daarnaast kunnen (en zullen) verschillende onderzoekshandelingen worden verricht om de identiteit van ‘de vreemdeling’ vast te stellen. Hieronder valt ook het ‘uitlezen’ van mobiele telefoons.

Albayrak: “We nemen de onnodige drempels weg. Daarin gaan we steeds verder. Het einde van onze creativiteit is nog niet in zicht.”

Vrijheid van beweging strooit zandkorrels

De hoogste tijd om ONZE creativiteit ook uit te breiden! Hardere maatregelen van justitie vragen om meer tegenmaatregelen.

Daarom strooit www.vrijheidvanbeweging.nl zandkorrels in de deportatiemachine.
Tips voor mensen zonder geldige verblijfspapieren om niet uitgezet te worden, en tips voor mensen mét papieren om hen te helpen.

Lees onder meer in ‘Tips tegen uitzettingen’ :

- Het is het beste om geen paspoort, adressen of telefoonnummers van je thuisland of een ander Europees land mee op straat te nemen. Als het niet anders gaat, gebruik dan geheime codes.

(in het detentiecentrum):
- Je bent niet verplicht de mensen van de vreemdelingenpolitie, de IND, de Dienst Terugkeer en Vertrek of het IOM te woord te staan. Je kunt zelfs weigeren hen te zien, of ze wegsturen als je genoeg van het gesprek hebt.

- Ga niet in op voorstellen voor vrijwillige terugkeer, zoals gebracht door de mensen van het IOM. De detentiecentra zullen met je gevoelens spelen en het ‘thuisland’ voorstellen als een plaats waar je gelukkig zult zijn. Geef niet op!

Lees bijvoorbeeld in ‘Saboteer controles’ :

- Weiger je identiteitsbewijs te tonen. Hiermee betuig je je solidariteit met iedereen die níet de mogelijkheid heeft om te kiezen, maar gedwongen is weg te lopen, om aan opsluiting te ontsnappen.

- Mensen MET papieren kunnen mensen ZONDER papieren helpen, door problemen te veroorzaken tijdens een controle. Dit kan voor iemand zonder papieren een kans zijn om weg te rennen.

Je kunt ons, en daarmee anderen, helpen.
Misschien weet je nog meer tips, of heb je nog andere ideeën over acties.
mail ons dan je tips op info@vrijheidvanbeweging.nl.

www.vrijheidvanbeweging.nl

1 Reactie


Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam - ik kom er niet voor mijn lol.
Na een kwartier in de rij staan om je aan te melden bij de polikliniek wordt je te verstaan gegeven dat je je "burger service nummer" moet doorgeven aan een ander loket.
Dit nummer staat echter op je pasje als je vaste patiënt bent en op je verwijskaart.
"Heeft u een paspoort of rijbewijs bij u?" vraagt de man aan het loket.
"Nee. En u heeft mijn nummer al."
"Sinds 1 april moeten we ze allemaal controleren tegen fraude."
"U bent niet gerechtigd mijn paspoort te vragen, dus zelfs als ik het bij mij had zou ik het niet laten zien."
"Volgende keer vragen we het weer."
"Dan krijgt u het zelfde antwoord."

De behandelende arts kent mij heus wel. Dus waar zou de fraude zitten?
Het antwoord: zo'n ziekenhuis doet mee aan de jacht op zogenaamde illegalen.
Helaas liet iedereen in de rij verder braaf het papiertje zien - en daarmee insinueren dat men potentiële fraudeur is. De collaborateursmentaliteit zit diep verankerd in Nederland.

Mijn vraag: is dit praktijk bij meer ziekenhuizen nu?

zei: Gerritsen op 27/04/2009 om: 20:15u


Powered by Greymatter