Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/25/2009: "Nieuw anarchistisch collectief in Zwolle"

In Zwolle is onlangs een nieuw anarchistisch collectief tot stand gekomen, nadat er al enige tijd sprake van heropleving van bewegingsactiviteiten in deze stad.
ZAC59000 (6k image)
Wij wensen onze geestverwanten ter plaatse veel succes met het anarchiseren van Zwolle!
Klik op meer voor hun oprichtingstekst!

Zwols Anarchistisch Collectief

We worden allemaal in een wereld geboren met ingerotte regels en wetten, een wereld vol opgelegde verplichtingen en verwachtingen. Een wereld met allerlei vastgeroeste machtsstructuren, scheve verhoudingen, bezit en onderdrukkingen. Een wereld geleid door angst..

Wij als Zwols anarchistisch collectief vinden dat dit anders moet en anders kan. Daarom hebben wij dit collectief opgericht, als lokale tegenbeweging.
Door te laten zien dat een klein groepje mensen het heft in eigen handen neemt en laat zien dat het anders kan.

ZAC012 (8k image)

Wij willen onze doelen bereiken door gelijkwaardige samenwerking zonder hiŽrachie of enkele macht structuren. Door gebruik te maken van ieders kwaliteiten, creŽren we een collectief met een ruime diversiteit, een getalenteerde groep mensen die elkaar en andere kan motiveren, activeren en inspireren.
We willen onszelf ontplooien door het verspreiden en verzamelen van informatie, een platform bieden voor verschillende initiatieven en ideeŽn, autonome plekken creŽren en ondersteunen, discussie in de Zwolse samenleving op te starten, acties op te zetten en te ondersteunen zowel lokaal, nationaal en internationaal.

Wij als collectief streven naar een wereld zonder macht en autoriteit. Een wereld waarin mens en dier als gelijken worden gezien, levend met respect voor moeder natuur. Een leven van broederschap zonder onderscheid van seksualiteit, natie, kleur en ras. Een wereld zonder politieke grenzen, een wereld van gelijkheid, sociale rechtvaardigheid, een wereld waarin we allen in vrijheid en met respect met elkaar en voor elkaar kunnen leven..

Zwols Anarchistisch Collectief

www.zacollectief.org

info at zacollectief.org


Powered by Greymatter