Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/10/2009: "Brand in Ibis hotel in Straatsburg mogelijk door politie zelf aangestoken"

De brand die in het Ibis hotel in Straatssburg woedde tijdens de anti-NAVO protesten kan onmogelijk door demonstranten zijn veroorzaakt, zo blijkt uit onderzoek van de organisatie van de protesten.
BrandIbisHotelStraatsburg (13k image)
Brand in het Ibis Hotel Straatsburg
Klik op meer voor het Communiqué van het advocatenteam dat actief is rond de protesten in Straatsburg.

Communiqué van het advocatenteam van Straatsburg. Maandag 6 april 2009 00h14

De brand van het hotel Ibis van Straatsburg: de versie van de feiten die door de politie wordt gecommuniceerd wordt door talrijke getuigenissen betwist.

Verschillende getuigenissen laten zien dat de brand van het hotel Ibis onmogelijk door demonstranten is veroorzaakt. Er zijn door demonstranten ruiten en deuren ingeslagen en er is meubilair uit het hotel gehaald om de barricade te versterken die zich daarvoor bevond.

De politie, die vanuit zijstraten naast het hotel arriveerde heeft de omgeving van het bedrijf geëvacueerd met een charge, en heeft heel de plaats voor het hotel onder controle gehad. Er was op dat moment geen enkele brand in het Hotel Ibis.

Een andere getuige die op Internet is gepubliceerd, verklaart: „wij stonden vooraan toen de smerissen hun eerste charge begonnen, en op dat moment was er zeker geen enkel teken van brand in het hotel. Dat betekent: ofwel was er dus een klein begin van brand want buiten zag men niets, geen rook en geen vuur, of de demonstranten hebben de brand niet veroorzaakt.„

Een groep die zich „dichtbij de taguée kerk op 50 m van beide gebouwen“ bevond, verklaart over het hotel Ibis, dat zij getuige zijn geweest van „gerichte schoten vanuit helikopters van traangasgas- en brandraketten die dit gebouw hebben geraakt voordat zij tot ontploffing kwamen..

Op video gepubliceerd op youtube, verklaren cameramensen aan het einde van de film ”zij sturen ze van de helicopter" (bedoeld zijn: traangasgas- en brandraketten).

Twee andere getuigen die wij hebben gesproken verzekeren dat de politie de ruimte rond het hotel Ibis in handen had toen de brand was uitgebroken, en dat de demonstranten op een afstand stonden.

Tenslotte zou volgens verschillende getuigenissen de Franse politie de snel ter plaatse gearriveerde Duitse brandweerlieden hebben teruggestuurd.1 Reactie


Kan er een link komen naar de desbetreffende youtube film?

zei: no-one op 15/04/2009 om: 21:29u


Powered by Greymatter