Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/10/2009: "Antikapitalistische 1 mei demonstratie in Den Bosch"

Onze anarchistische vrienden in Den Bosch organiseren op 1 mei een antikapitalistische demonstratie.
MaydayDenBosch (29k image)
Klik op meer voor de achtergronden.

In deze tijd waar in de traditionele vakbonden en partijen een feest vieren alsof de strijd beslecht is en we de vruchten kunnen plukken van een gedegen sociaal overleg, weten wij wel beter. Staat en kapitaal zijn door de technolisering en schaalvergroting enkel machtiger geworden. Tijdens deze crisis wordt nog maar eens de gigantische overproductie vernietigd en zullen de klappen voornamelijk bij de precairen vallen.

Mensen zonder vast contract, uitkeringstrekkers, migranten, huismoeders en –vaders, mensen die werken in sectoren als toerisme, horeca, schoonmaak en ook de culturele sector zullen het zwaarst getroffen worden door de huidige crisis. Zij zijn immers flexibel inzetbaar en hebben geen vast inkomen. Daarnaast zijn bijna alle publieke diensten geprivatiseerd en bestaat er geen garantie meer dat elementaire nutsvoorzieningen betaalbaar blijven

1 mei is een internationale dag van herdenking en strijd. In 1886 werden 7 anarchisten ter dood veroordeeld voor een bomaanslag tijdens een meeting op de Haymarket (Chicago). Deze meeting was een reactie op de repressie tegen de nationale staking die begon op 1 mei 1886. Vandaag willen we weer aansluiting zoeken bij dit internationale protest. We herdenken alle mensen, mannen, vrouwen en kinderen die vochten voor de klassenstrijd. Hoe kunnen we dit beter doen dan op straat te komen en deze strijd voort te zetten.

Wij roepen iedereen op die de strijd met staat en kapitaal willen aangaan om naar Den Bosch te komen. Niet om een rondje rond te kerk te lopen, maar wel om onze 1 mei terug op de kaart te zetten. We gaan de mensen laten weten dat sociale verworvenheden alleen door klassenstrijd kunnen worden gewonnen, en dat het sociaal overleg enkel leidt tot meer afbraak. Dit zullen we niet alleen op straat, maar ook in de winkels en op de werk-vloer doen.

Samen staan we sterk. Door solidariteit en collectieve strijd zullen we de huidige economische en politieke machtsverhoudingen omverwerpen!

De demonstratie is op 1 mei om 14.00 uur Leonardo da Vinciplein (achterzijde station) Den Bosch

Mayday Den Bosch
www.may1th.org
denbosch@may1th.org

3 Reacties


Gezamelijke demonstreren en dan gezamelijk anarchistisch industraliseren en de samenleving beheren!!

zei: Harry op 11/04/2009 om: 13:38u

Een groep Gentse anarchisten organiseert (met de steun van andere anarchisten uit heel Belgie) op 1 mei ook een antikapitalistische en revolutionaire demonstratie, met sound system en actie.
meer info op: http://1mei2009.blogspot.com

1 Mei: Een vrolijke, doch rebelse optocht

De samenleving is in crisis. Financiële markten storten in, banken gaan over kop, bedrijven sluiten, politici krijgen de zaak niet onder controle en houden krampachtig vast aan de macht,... De architecten van dit psychotische systeem landen met een gouden parachute, voor de overgrote meerderheid zal de landing harder zijn…Hoog tijd om de oorzaak van dit alles in vraag te stellen.

Kapitalisme is een systeem dat steunt op uitbuiting en dat slechts enkelen ten goede komt. Wat sociaal-democraten en vakbonden ook mogen beweren, meer jobs en koopkracht zullen aan deze situatie niets veranderen. Het enige dat meer jobs en koopkracht kunnen bieden is de mogelijkheid om langer en harder te werken en meer overbodige consumptieartikelen aan te schaffen. De saaiheid van het bestaan wordt even iets draaglijker, maar loonslaven zullen we blijven. Als we de ‘vrije’ markt niet fundamenteel in vraag durven stellen kiezen we de kant van een samenleving die steeds donkerder zal worden.

Het komt er vandaag niet op aan het kapitalisme te hervormen, we moeten het voor eens en voor altijd vaarwel zeggen. De eindeloze pogingen van de politieke partijen en vakbonden om binnen de huidige economische orde veranderingen aan te brengen hebben geen zoden aan de dijk gebracht. De verkiezingen van 7 juni zijn dan ook één groot lachwekkend circus.

Voor ons, anarchisten, is het niet naïef zich een wereld zonder kapitalisme in te beelden. Wat wel naïef is, is de hoop op een kapitalisme met een menselijk gezicht. Daarom komen we op straat, met een eigen antikapitalistische stoet. Zo willen we van 1 mei weer een strijddag maken op een vrolijke en rebelse manier.

Aansluitend volgen er nog lezingen en discussies over anarchisme en kapitalisme op een nog nader te bepalen plaats vanaf 17u.

http://1mei2009.blogspot.com

zei: anarchistisch kollektief gent op 12/04/2009 om: 14:27u

Dat het kapitalisme en de voortdurende neo-liberale aanvallen op de arbeiders/sters, op merendeel van de mensen, alleen maar een grotere rampspoed voor de meeste mensen(internationaal) brengt, blijft van kracht
Ondanks de zogenaamde arbeiders, sociale partijen en vakbonden lopen mee met het kapitalistische systeem en kunnen geen alternatief voor de mensen geven.
De mensen zullen opnieuw in grote getalen andere vormen van organisaties en verzet meoten ontwikelen
Zoiets zal op 1 mei opnieuw besproken moeten worden
Alleen het probleem van de meeste arbeisers/sters is dat ze toch het huidige systeem accepteren en niet streven naar een verandering, waarbij de mens centraal staat. En de problemen werkelijk opgelost worden.Liever geven ze de schuld van de problemen aan zwakkere volkeren en reageren daarop hun frustraties
Het bewustzijn van dei arbeiders/sters, mensen is niet geopend en kunnen dus niet zien waar de werkelijke problemen vandaan komen en willen het ook eigenlijk niet zien

De vrije markt heeft ons tot slaaf gemaakt

zei: Harry op 23/04/2009 om: 20:00u


Powered by Greymatter