Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/06/2009: "Paasmars in Den Haag op tweede Paasdag"

Op 13 april in wordt in Den Haag een Paasmars gehouden. De mars wordt georganiseerd door het Haags Vredesplatform, Stop de NAVO en de Wereldmars voor Vrede en Geweldloosheid.
Paasmars09 (2k image)
De mars vindt plaats een week na de NAVO-top en heeft dan ook de NAVO als thema.
Klik op meer.

Na de val van de Sovjetunie heeft de NAVO zich ontwikkeld van een ďverdedigingsorganisatieĒ naar een openlijk offensieve organisatie. Het doel is de globale markteconomie met militaire middelen in stand te houden, met als gevolg bezetting van derde wereldlanden, bedreiging van de wereldvrede en kans op een nieuwe wapenwedloop. Ook houdt ze dreiging met kernbewapening in stand.

De NAVO ziet zich graag als strijder voor democratie en mensenrechten, maar militaire middelen zijn volstrekt ongeschikt om dat te bereiken. Integendeel bombarderen, bezetten en oorlogvoeren gaan juist onvermijdelijk gepaard met mensenrechtenschendingen en wekken bovendien de haat van de getroffen bevolking. Aleen al de dreiging die van de NAVO uitgaat leidt tot een nieuwe wapenwedloop en vormt zo een bedreiging van wereldvrede.

Daar moet een einde aan komen. Daarom laten wij onze stem horen.

De manifestatie begint op het Carnegieplein voor het Vredespaleis. Om twaalf uur wordt er een podium opgezet door Theaterstraat waarna er toespraken zullen zijn met muziek.

Een van de sprekers zal de Haagse stadsdichter Harry Zevenbergen zijn. Muziek zal er in ieder geval worden verzorgd door de Venezolaanse troubadours: Yolanda Delgado en Darvin Romero. Er zijn verschillende andere sprekers en muzikanten uitgenodigd, waaronder het strijdkoor Jan en Alleman.

De mars start om ťťn uur. De tocht loopt van het Vredespaleis naar het NAVO-agentschap NC3A The Hague voor de Waalsdorper Vlakte aan de ďoostkantĒ van de stad. De mars is ongeveer 5 kilometer lang en duurt naar schatting tot half drie. Daarna is er opnieuw gelegenheid tot toespraken en muziek.

Laat massaal weten dat wij een andere wereld willen, waarin geen ruimte is voor verheerlijking van het militarisme en voor georganiseerd wapengeweld.

SLUIT JE AAN EN KOM NAAR HET VREDESPALEIS!!!

HAAGS VREDESPLATFORM
STOP DE NAVO
WERELDMARS VOOR DE VREDE

2 Reacties


Een vredesmars is wel een symbolische verzet tegen de Navo,maar er zal meer moeten gebeuren om de grootste oorlogsmonster aller tijden te stoppen
Hopelijk kan er tijdens de mars nog verder nagedacht worden over verdere acties en beÔnvloeding van de bevolking om deze nachtmerrie van het aardse leven af te breken
Het is nu wel noodzakelijk met al die bombardementen op voornamelijk onschuldige bevolking in Afghanistan, Irak, Palestina(wapens van navo-landen voor IsraŽl)SomaliŽ, ServiŽ en BosniŽ (voorheen)
Logisch dat landen die bedreigt worden door de Navo/het westen hun militaire apparaat uitbreiden. Het is de Navo dat landen bedreigt, bezet en aanvalt en niet andersom
Hier in Europa zijn geen tanks, helicopters en straalsjagers van vijandelijke legers actief. Navo doet dat dus wel, zie Irak,SomaliŽ, Afghanistan en het dreigen naar Iran en Pakistan

zei: Harry op 07/04/2009 om: 01:21u

Fotoverslag en speeches

zei: B op 14/04/2009 om: 18:50u


Powered by Greymatter