Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/27/2009: "Het spook dat rondwaart bij daglicht...."

Het spook van het antikapitalisme waart rond, en de internationale heersende klasse klit tezamen maar beeft en siddert ook.


Klik op meer


De Britse politie kondigt aan dat er anarchistische milities desnoods schietend door de straten van Londen gaan rondwaren. Alles, maar dan ook alles moet ingezet worden voor de veiligheid van degenen die de Bestaande Orde moeten gaan redden. Zij vrezen lantaarnpalen en van de vaste meute van reaguurders hoeven ze gezien de commentaren bij het bericht over de ingegooide ruiten bij "Fred the Shed" in De Telegraaf (linken werkt niet) ook niets meer te verwachten, opmerkelijk genoeg.

Gesproken wordt van een nieuw 1649, de Engelse Revolutie, die met de Diggers (True Levellers) in ieder geval anarchistische trekjes kreeg (waarom de Diggers door de "gewone" republikeinen werden bestreden).

Het treurige is dat de kapitalisten zo te zien geen antikapitalisten nodig hebben gehad om de boel in de soep te laten draaien.

We zullen zien, de komende dagen...


3 Reacties


Tsja ophangen ? En wat dan ? Waar is de " blauwdruk " door radicaal links ?

http://www.groene.nl/2009/13/Geen_blauwdruk_voor_een_nieuwe_economische_orde

zei: academyartpromotion op 27/03/2009 om: 20:13u

Wie zegt dat we een blauwdruk nodig hebben? Die hadden we de vorige keren ook niet. Niet in CataloniŰ, niet in Oekra´ne, niet in Chiapas, ...

zei: pieter op 29/03/2009 om: 10:15u

@Pieter; Ik noem het een blauwdruk maar wat ik vooral wil zeggen daar mee is dat het alternatief beter moet worden uitgewerkt met updates en concretiseringen EN DAN NIET (ALLEEN) DOOR DESKUNDIGEN MAAR DOOR IEDEREEN. Feit is verder dat de bestaande wanorde kan voortbestaan door collaboratie. Het is wat goedkoop om het voorzichtig te stellen de verantwoordelijkheid alleen bij dat handjevol bonus boeven te leggen. Ik moet me zelf dat ook aantrekken. Hoe deed de man van Emma Goldman Alexander Berkman dat ook weer ? Hij schoot mis ;zijn doelwit was onder tafel gekropen of zo.Waar mee ik niet wil zeggen dat ik op mensen ga schieten maar wel dat ik mijn eigen verantwoording moet nemen
desnoods alleen. Verder :
kijk eens naar de zeer weinige reacties op radicale sites en overige sites op berichtgeving over G20 crisis e.d.
Afgezien daar van : de mensen wachten af. Uiteindelijk reageren ze op werkelijke acute crisis met plundering en oude vetes beslechten. Dat mag niet gebeuren.
Beste Pieter en anderen;
ik maak me zorgen. Als de organisatie zo slecht of geheel afwezig is gaat extreem rechts fascisten
en / of stalinisten weer winnen precies als in de voorbeelden die je noemt.
Over Mexico; dat lijkt in nu in chaos te zijn. Zapatisten veranderen daar voor als nog niks aan. Voor zo ver ik weet.

zei: academyartpromotion op 30/03/2009 om: 13:32u


Powered by Greymatter