Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/25/2009: "Gezondheid hongerstakende vluchteling verslechtert snel"

De Iraanse vluchteling Ali Reza Imani is al 37 dagen in hongerstaking.
Hij zit gevangen in het penitentiaire ziekenhuis in Scheveningen.

schipholoost7 (100k image)
opgesloten met gewelddadige bewakers in Schiphol Oost

Imani behoort tot de groep van 40 in detentiecentrum Schiphol opgesloten vluchtelingen die op 18 februari 2009 in opstand kwamen tegen het keiharde deportatiebeleid. Zijn gezondheidstoestand is steeds slechter aan het worden.

Klik op meer

Hij is op 23 maart twee keer flauwgevallen en hij heeft ook een paar keer een bloedneus gehad. Zijn haar is aan het uitvallen, en hij heeft vaak erge buikpijn, hoofdpijn en pijn in zijn botten. Zijn ogen en zijn concentratievermogen gaan hard achteruit. “Het kritische punt is zeer nabij”, aldus steunorganisatie PRIME. Imani’s lichaam dreigt onherstelbare schade op te lopen.

PRIME had met Imani afgesproken dat hij elke dag vanuit het ziekenhuis zou bellen, maar sinds twee dagen heeft hij dat niet meer gedaan.
PRIME weet uit ervaring dat de IND probeert om de hongerstakers bij het bereiken van het kritische punt te isoleren van hun ondersteuners, vrienden en familie. “Op het moment dat ze niet meer helder kunnen denken, slaat de IND toe. De IND maakt hen blij met een dood vogeltje of oefent zoveel druk uit dat ze uit wanhoop gaan stoppen. De IND heeft één doel en dat is om de actie te breken”, aldus PRIME-woordvoerder Ahmed Pouri.

Ten einde raad is een andere actievoerende vluchteling, Sorab Kirzadze, op 23 maart ook begonnen met een hongerstaking. Hij is erg depressief en lijdt aan hepatitis C. Medicijnen daartegen krijgt hij niet omdat hij moet worden uitgezet. Op 19 februari schopte de oproerpolitie hem ook nog eens in zijn lever. De Nederlandse staat laat hem een langzame dood sterven, zo ervaart hij het.

De Soedanese vluchteling Ibrahim Hassan is op of rond 20 maart uit de gevangenis opgehaald en gedeporteerd, zonder dat ondersteuners buiten de gevangenis hiervan op de hoogte waren. Tijdens het begin van de opstand is Hassan door maar liefst 8 agenten vreselijk geslagen. Hij kreeg onder meer klappen in zijn nek en zijn kruis. Een andere vluchteling in actie, Aziz Makhtoumov, wordt binnenkort voorgeleid voor de ambassade van Tajikistan om zijn reisdocumenten te regelen.

Terwijl zijn familie asiel heeft aangevraagd wegens zeer serieuze problemen in verband met hun politieke achtergrond, dreigt ook Makhtoumov te worden gedeporteerd.

Tot slot: Jan de Wit heeft opnieuw kamervragen gesteld over de gewelddadige beëindiging van de sit in van 19 februari.

Zie voor meer actuele informatie de PRIME-website

Dit bericht is afkomstig van de Fabel van de Illegaal

1 Reactie


Nederlandse regering maar zeuren over martelingen in andere landen, terwijl zij steun geven aan martelingen door politie en concntratie- kampbewakers van detentiecentra in Nederland zelf.
Het Nazisme hebben ze dus wel omhelst ten aanzien van zogenaamde niet-westerse bevolkingen vlak na de WOII.
Het is niet het leren van de geschiedenis,maar het kopiëren van de geschiedenis.

zei: Harry op 26/03/2009 om: 03:26u


Powered by Greymatter