Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/22/2009: "Dierenmarteling aangeklaagd op Martelarenplein"

Het propagandaoffensief tegen de dierenbevrijdingsbeweging wordt steeds zwaarder - schreef hij terwijl het televisienieuws op de achtergrond kakelt over terroristendreiging bij de G-20-conferentie in Londen over tien dagen - dus hier zowaar een bericht over een demonstratie in alle openheid, zonder weggeretoucheerde gezichten, en nog geslaagd ook.

leuvendemodier (55k image)

De Katholieke Universiteit Leuven ter verantwoording geroepen over dierproeven, 21 maart.
Klik op meer

Van stopdierproeven.org:

Onder een stralend voorjaarszonnetje verzamelden meer dan 300 dierenvrienden uit binnen- en buitenland zaterdag in Leuven. Reden van deze samenkomst : voor de eerste keer in BelgiŽ samen betogen tegen dierproeven, en in het bijzonder tegen apenexperimenten. Voor de aanvang van de betoging kon men zich te goed doen aan lekkere broodjes, vega cakes, informatie verzamelen en kennismaken met andere dierenvrienden.
We lieten iedereen zien wat dierproeven anno 2009 betekenen aan de hand van een opstelling waarbij een proefaap onderworpen werd aan gruwelijke testen.
Eens de demonstratie door de straten van Leuven liep, was het wel voor iedereen duidelijk dat wij het beu zijn dat er nog steeds zoveel dieren dag in dag uit gemarteld worden in onethische en onjuiste experimenten.

Dat de K.U. Leuven het vaak moest ontgelden, was te verwachten. Zij zijn op dit moment de grootste gebruiker van apen in experimenten. Op het Ladeuzeplein sprak dr. Stijn Bruers treffend over het onethische aspect van dierproeven. Daarna verwoordde een vertegenwoordiger van Studenten Tegen Onderzoek op Primaten, die samen met ons deze demonstratie organiseerden, waarom zij als K.U.L. studente tegen deze experimenten is. Onze demonstratie liep verder langs drukke winkelstraten, maar ook langs K.U.L. gebouwen waar er die namiddag een infodag voor nieuwe studenten bezig was. De deelnemers van deze infodag hoorden luid en duidelijk waarom wij boos zijn op de K.U.L.

Vreedzaam maar gedreven liepen we verder, folders uitdelend aan het winkelende publiek dat het duidelijk met ons eens was. Toen we terug op het Martelarenplein waren, legde dr. Andrť Menache ons tijdens zijn toespraak uit waarom dierproeven wetenschappelijk onjuist zijn.
Als laatste sprak Danny Flies, woordvoerder van de Anti Dierproeven Coalitie over het onnoemelijke leed van proefdieren. En waarom ADC zijn campagne om alle apenexperimenten te beŽindigen niet zal stoppen voor de klus geklaard is.
Het was een geslaagde demonstratie, we willen iedereen bedanken die heeft meegelopen, en die heeft meegewerkt om er een succes van te maken. Oprecht bedankt in naam van de dieren!

1 Reactie


Anti-dierproeven prima.Maar wanneer zijn er demonstraties tegen anti-mensen proeven voor het testen met giftige medicijnen en testen van nieuw oorlogsmaterieel, zoals op Palestijnen, Afrikanen en Afghanen.
Helaas dat mag dus wel doorgaan en er is daartegen nauwelijks tot geen protest.
Is een niet-westers mens een mindere soort leven/mens dan een westers mens?
Blijkbaar wel!!!

zei: Harry op 24/03/2009 om: 20:18u


Powered by Greymatter