Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/14/2009: "Vul detentiecentrum Alphen aan den Rijn!"

vrij (80k image)
cel te huur

Detentiecentrum Alphen aan den Rijn is te groot gebouwd. Er zitten nu rond de 500 mensen, terwijl er plaats is voor ruim 1300 gedetineerden. Er is werkgelegenheid voor 650 mensen, maar op dit moment werken er veel minder.
Justitie heeft een beoordelingsfout gemaakt en 70 miljoen euro over de balk gegooid.

Maar is dat wel zo?Op 13 maart 2009 lanceerde de stichting L.O.S. het volgende opmerkelijke nieuws:
(in z’n geheel te lezen op "Detentiecentrum Alphen is te groot")

Detentiecentrum Alphen aan den Rijn is te groot gebouwd. Er zitten nu rond de 500 mensen, terwijl er plaats is voor ruim 1300 gedetineerden. Er is werkgelegenheid voor 650 mensen, maar op dit moment werken er veel minder.
Het detentiecentrum in Alphen heeft 70 miljoen euro gekost.
Conclusie: er is nu te veel detentieruimte in Nederland.

Op het eerste gezicht valt hier weinig op af te dingen. Justitie heeft een beoordelingsfout gemaakt en 70 miljoen euro over de balk gegooid.

Maar is dat wel zo?

Welnee!

Ik denk dat ik wel weet hoe justitie dat overschot aan detentieruimte in Alphen aan den Rijn in combinatie met het creëren van werkgelegenheid gaat oplossen op de lange duur - en hoe een en ander rendabel gemaakt gaat worden.

Namelijk als volgt:

1. houd mensen zonder papieren zo lang mogelijk vast.

2. als ze niet uitzetbaar blijken te zijn, zet je ze op straat, waarna:
• ze geen geld meer hebben
• ze geen huis meer hebben
• ze geen werk meer kunnen vinden (met dank aan de nieuwe regels die ervoor zorgen dat het in dienst hebben van ‘illegalen’ gigantisch beboet wordt)
• hun netwerk zich heeft gesloten en hen buitengesloten
• ze erachter komen dat vrijwel alle organisaties die hen willen helpen zich hebben gericht op ‘terugkeer’
• ze alleen nog maar kunnen overleven door de wet te overtreden
• ze vroeg of laat daarvoor gepakt zullen worden
• ze ongewenst worden verklaard en tegelijkertijd veroordeeld voor wetsovertreding
• ze dan eerst hun straf moeten uitzitten
• ze daarna weer in vreemdelingenbewaring komen.

Vervolgens begint bovenstaand stramien opnieuw, met als extra negatief punt dat ze vanaf nu ongewenst zijn, waardoor
• er bij veroordeling een aantal maanden extra wordt gerekend voor ongewenst verblijf in Nederland, te voegen bij de straf voor de nieuwe wetsovertreding
• de hele straf uitgezeten kan worden in een ‘normale’ gevangenis.

Maar…
• er is nu al de gelegenheid geschapen om ze de laatste vier maanden van hun straf uit te laten zitten in DC Alphen, dus dat vult al aardig
• dat zou ook veranderd kunnen worden in meer dan vier maanden, of zelfs in de hele straf.

In de toekomst zullen de gevangenissen, huizen van bewaring en detentiecentra dus nog meer dan nu gevuld raken met een onderklasse van mensen zonder papieren, die absoluut geen andere keus heeft dan de wet te overtreden teneinde te kunnen overleven.

Die groep kun je als overheid verplichten tot werken. Voor een grijpstuiver heb je op deze manier een arbeidspotentieel om u tegen te zeggen.
Dit betekent de creatie van nieuwe slaven, een vorm van neo-kolonialisme in eigen land - beter dan destijds met de slavenhandel, want die slaven moesten nog uit hun eigen land worden opgehaald, terwijl ze nu vrijwillig naar jouw land toekomen.

gevangenisindustrie (65k image)

slavenwerk

Deze mensen zonder papieren zullen geheel afhankelijk zijn van hun minieme, door slavenarbeid verkregen inkomen, en dat gaan besteden in detentiecentrum Alphen zelf, dus winst voor bedrijven als bijvoorbeeld Strijbosch die de tv-verhuur doet, en de plaatselijke middenstand waar de boodschappen moeten worden aangeschaft.

Winst op het opsluiten van mensen zonder papieren in detentiecentrum Alphen wordt natuurlijk ook gemaakt door (een kleine greep): Group 4 Securicor, een van de grootste leveranciers van privé-bewakingspersoneel ter wereld, uitzendbureau’s die voor hen werven, Maetis Medical Services die verpleegkundigen werft, Lamme Groep die het textiel reinigt en Eurest, die de catering doet.

Nog een geldelijk voordeel is, dat deze groep papierlozen geen reclassering behoeft, geen resocialisatieprogramma’s, geen onderwijsprogramma’s en noem maar op.

Conclusie: detentiecentrum Alphen komt vanzelf vol, evenals alle andere huizen van bewaring en gevangenissen, zowel de al bestaande als de nog nieuw te bouwen complexen.

Binnenkort:
De opkomst van meer detentieprofiteurs door de bouw van privé-bajessen, mogelijk gemaakt door publiek-private samenwerking.

Janneke van Beek
14 maart 2009
11 Reacties


Op de campagne website tegen de nieuwbouw van detentie- en uitzetcentrum Zestienhoven, met nóg meer cellen!, staat ook al e.e.a. over privatisering.

Maar ook; alle informatie over de bedrijven betrokken bij het consortium dc16.
Naar verwachting zal daaraan de komende tijd nog meer worden toegevoegd.

Dus check regelmatig de site!
http://www.dc-16.nl

zei: Stop DC16! op 14/03/2009 om: 18:53u

Ik heb enige ervaring als bibliothecaris in opsluitgebouwen. Niet meteen boe gaan roepen: ik heb ervoor gezorgd dat de hele serie Ni Dieu ni maître van Daniel Guérin op de plank van zo'n bibliotheek kwam te staan, en veel meer.
(Er zaten nogal wat Franstalige Afrikanen, begrijp je?)

Ik heb gesollciiteerd voor dit werk in Alphen a/d Rijn, en kreeg tehoren dat deel van het werk het verkopen van Hallmark-wenskaarten was. Ik flapte er spontaan uit" "Wat zielig voor ze". Uiteraard niet aangenomen, want identificeert zich teveel met gevangenen smile

Goed, Hallmark dus ook - dat zou je niet zo snel bedenken nietwaar? big grin

zei: Lampje op 14/03/2009 om: 22:35u

WEL meteen boe roepen!
Lampje last van zendingsdrang? Je redeneert hetzelfde als gristenen die met een bijbeltje "zwartjes" komen bezoeken. Nee, daar zijn ze mee geholpen, met ni dieu ni maitre. Want dan pas snappen ze racisme, noord zuid verhoudingen, gevangenissystemen, de sterke arm der wet, kolonialisme en de gevolgend ervan, armoede, en zo nog lang voort.
Wij snappen dat allemaal nu al. Wij hebben namelijk ni dieu ni maitre allaaaaaang gelezen.

zei: 6826 op 15/03/2009 om: 12:28u

Nee natuurlijk niet, dom hoor van mij, dat ik niet wist dat mensen die de moeite nemen om zich hier te laten opsluiten omdat ze zo gek zijn hier in Nederland te willen komen wonen, wel wisten hoe de wereld in elkaar stak.

Zeg, bedankt, 6826 - ik hoef je niet te vragen of je ook wat tegen moslims hebt, denk ik.

zei: Lampje op 15/03/2009 om: 22:47u

Winst voor G4S

G4S profits rise 23 percent

10 March 2009

LONDON (Reuters) - Security giant G4S posted 2008 profits slightly ahead of expectations on Tuesday, hiked its dividend 30 percent and said it expected a strong performance in 2009. The company, which with 570,000 employees claims to be the biggest private sector employer in the world after Wal-Mart , said profit before interest, tax and amortisation (PBITA) was up 23 percent at 416 million pounds in 2008, ahead of analyst forecasts of 404 million pounds.
Chief Executive Nick Buckles said in a statement the group's exposure to a broad range of industries and countries would see it hold out against the recession.

zei: Janneke op 16/03/2009 om: 12:19u

Tevreden knorrend en slurpend aan de trog voor
de subsidieliberalen.
(Met excuses aan echte varkens).

zei: Lampje op 16/03/2009 om: 12:46u

Lampje, er valt een stukje van je tekst weg, namelijk dat deel waarin je haarfijn uitlegt wat moslims met deze discussie te maken hebben, waarna je ook nog even vluchtig bespreekt hoe het kan dat je zo goed weet dat 6826 voor/tegen (want ook dat wordt niet duidelijk, sarcasme is niet altijd welbesteed) diezelfde moslims is.

zei: 6826 op 16/03/2009 om: 18:06u

Volgens mij is het verdwenen in het putje waarin 6826 zijn (want het is vast een hij) excuses aanbiedt voor malle insinuaties en het ter sprake brengen van gristenen, waarmee hij vermoedelijk christenen bedoelt.

zei: Lampje op 17/03/2009 om: 01:11u

En aangezien Lampje ter redactie bekend is als activiste op het gebied van vreemdelingenopsluiting, en 6826 ad hominem en off topic is geweest hier wordt de laatste even naar het strafbankje verwezen en deze "discussie" gesloten verklaard.

zei: Prul op 17/03/2009 om: 08:20u

Sorry Prul, maar toch nog even een commentaartje voor 6826...

‘Een waan is een niet te corrigeren denkbeeld dat in strijd is met de werkelijkheid’

In Nederland zijn een hoop psychisch zieke mensen, ze lijden aan ‘moslim-waan’.

Deze mensen denken dat moslims overal de schuld van zijn. Deze mensen zien overal moslims die het op hen gemunt hebben.

Ze denken ook dat alles wat ze lezen over moslims gaat.
Ze lezen het woord ‘moslim’, daar waar dat helemaal niet geschreven is.

Zo ook bij mijn artikel. In mijn artikel schrijf ik NIET over moslims, ik schrijf over mensen zonder papieren. Daarvan is een deel moslim, dat klopt, maar er zijn ook christelijke mensen zonder papieren en boeddhistische mensen zonder papieren. Er zijn mensen zonder papieren mét een religie, er zijn ook atheïstische mensen zonder papieren.
Dat is niet eng hoor.

Eng wordt het pas, als er grote hoeveelheden mensen met een ‘moslim-waan’ in Nederland gaan rondlopen. Mensen die geloven in Geert Wilders en consorten.
Deze ‘moslim-waan’-mensen brengen de samenleving en de medemens ernstige schade toe.

zei: Janneke op 17/03/2009 om: 12:19u

Altijd nuttig dit op te merken, Janneke - ik denk overigens niet dat 6826 anti-moslim ofzo is, het ging er meer om dat hij een machotoontje aansloeg waarbij de woorden gristenen en zwartjes vielen.

zei: Prul op 17/03/2009 om: 22:26u


Powered by Greymatter