Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/26/2009: "Picketlines in vijf steden tegen werving bewakers in vluchtelingenbajessen"

Op vrijdag 6 maart worden in vijf steden picketlines georganiseerd bij twee uitzendbureaus (Adecco en Randstad) om te protesteren tegen de werving van bewakers (detentietoezichthouders) voor detentiecentra waar vluchtelingen worden opgesloten.
stop_uitzetting (29k image)
Klik op meer.

Vrijdag zes maart willen we met zo veel mogelijk mensen een publieksvriendelijke picketline houden bij de vestigingen van de betreffende uitzendbureaus in verschillende steden. Daar zullen de medewerkers worden opgeroepen om de werving van gevangenbewaarders te stoppen. De bezoekers roepen we op om zulk werk niet te gaan doen en voorbijgangers worden ge´nformeerd. Een eerdere picketline van mei vorig jaar had tot gevolg dat het uitzendbureau Tempo Team inmiddels niet meer adverteert voor het werven van detentietoezichthouders.

De picktelines worden georganiseerd in solidariteit met zogeheten 'illegalen'. Behalve
dat zij vaak op extreme wijze economisch worden uitgebuit, kunnen illegale arbeiders in Nederland elk moment worden opgepakt en voor onbekende tijd worden opgesloten

De actie wordt georganiseerd door leden en sympathisanten van de Vrije Bond. De
organisatoren zijn van mening dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan het opsluiten van vluchtelingen en spreekt de medewerkers van die bedrijven hier ook op aan. Diverse uitzendbureaus, met name de twee bovengenoemde, zijn erg actief
in het werven van nieuwe bewakers.

Waar vinden deze picketlines plaats?

Amsterdam: 15:30 uur verzamelen op het Spui -
Anarchistische Groep Amsterdam / Vrije Bond:
agamsterdam@yahoo.com

Den Bosch: 16:00 uur bij Randstad, Stationsplein 103. Daarna wordt ook het Adecco-filiaal aan de Stationsweg 4 aangedaan -
Anarchistische Groep Den Bosch:
agdenbosch@gmail.com.

Utrecht: 16.00 uur bij Adecco, Biltstraat 35, Utrecht. Daarna wordt ook het Randstad-filiaal aan de Lange Viestraat aangedaan. -
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht:
www.aagu.nl - info@aagu.nl

Wageningen: 16:00 uur bij Randstad, Bergstraat 28 - Vrije Bond Wageningen

Zwolle: Van 16.00 tot 16.30 uur bij Adecco, Nieuwe Markt 4 en van 16.30 tot 17.00 uur bij Randstad, Oude Vismarkt 46.

Staat jouw dorp of stad hier niet tussen?

Organiseer dan zelf een picketline bij een Adecco en/of Randstad kantoor bij jou in de buurt. Hier vind je een tekst die je kunt gebruiken als flyer voor voorbijgangers:
http://www.aagu.nl/2008/flyer_picketline_voorbijgangers.html

Mail voor meer info naar: info@aagu.nl

3 Reacties


zou je dat nou wel doen? in deze tijd moet je blij zijn met een baan en zeker bij de overheid. bovendien worden de vluchtelingen beter behandeld en een luisterend oor gegeven als er voldoende bewaarders zijn. ik heb het zelf ook jaren gedaan op schiphol, zeist, bloemendaal en het nwe Lloyd ze waren maar wat blij met me.
je pakt de verkeerde groep aan. denk daar over na alsjeblieft

zei: jaap op 02/03/2009 om: 10:38u

Zes steden. Nijmegen doet ook mee: Nijmegen: 16:00 uur Adecco en Randstad, Nassausingel 4 en 6
AFA Nijmegen

zei: aagu op 06/03/2009 om: 10:01u

Picket line bij uitzendbureau`s in Utrecht

Vrijdag 06 maart hielden we dus een picket line bij Adecco en Randstad in Utrecht. Eerst stonden we op de Biltstraat.bij vestigingen van Adecco en Randstad ,waar we met twee spandoeken en ongeveer 12 mensen flyers hebben uitgedeeld aan de voorbijgangers. De flyer die we binnen afgaven aan de Randstad vestiging werd met veel ongenoegen terug gegeven aan de activisten. Zij waren al op de hoogte gebracht door de persvoorlichtingsdienst van Randstad. Het blijkt telkens weer dat de kantoren goed op de hoogte zijn van onze komst. Op de vraag of zij nu dan eindelijk wilde stoppen met het werven van detentietoezichthouders werd wederom verwezen naar de voorlichtingsdienst. Dus binnenkort maar even contact opnemen. Na een zonnig half uurtje zijn we lopend vertrokken naar een grotere vestiging van Randstad. Met de verslaggever van het Stadsblad (een utrechts suffertje) in onze kielzog trokken we de binnenstad in. Op een smalle stoep stonden we pontificaal voor de vestiging van Randstad en konden we het winkelend publiek zeer goed bedienen. Opmerkelijk is dat veel mensen, als zij enigszins weten waar we voor staan we vriendelijk reageren. Ook de talloze bussen die propvol voor onze neus stoppen is een ongevraagde reclame voor onze actie. De spandoeken; GEEN MENS IS ILLEGAAL en NIEMAND VLUCHT VRIJWILLIG, geven goed aan met welke bedoeling we daar staan. Vervolgens kwam een kraker met koffie en thee en toen kon onze middag niet meer stuk.
Een geslaagde actie die wederom herhaald zal worden. Net zo lang tot dat alle bedrijven en instellingen stoppen met het leveren van diensten, mensen en goederen aan de verschrikkelijke deportatiecentra in heel Nederland.

AAGU/Vrije Bond

zei: AAGU/Vrije Bond op 07/03/2009 om: 14:22u


Powered by Greymatter