Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/25/2009: "Campagne site tegen nieuwbouw detentiecentrum Zestienhoven"

De Werkgroep Stop Deportaties gaat werk maken van de campagne tegen het nieuwe detentie- en uitzetcentrum Rotterdam Airport (Zestienhoven).
nieuwbouw_zestienhoven (11k image)
Maquette van de nieuwbou in Zestienhoven
Tot nu toe richtten de acties zich vooral tegen het architectenbureau dat verantwoordelijk is voor het ontwerp, EGM architecten.
Klik op meer.

EGM architecten maakt deel uit van een groter geheel: het consortium DC16, speciaal voor de gelegenheid opgericht, om het contract voor de PPS (publiek private samenwerking) binnen te halen en uit te voeren. In dit consortium zitten ook Ballast Nedam, Strukton, Smits van Burgst en ISS Facility Services.

Het nieuwe detentiecentrum Rotterdam Airport wordt de eerste private bajes in Nederland. Voor het nieuwe Schiphol Oost schrijft de rijksgebouwendienst ook een PPS wedstrijd uit. En dan volgen er nog
twee, in Zaandam en Rotterdam.

DC16 heeft voor Rotterdam Airport een contract voor 25 jaar, dus niet alleen voor de bouw, maar ook voor onderhoud, beheer, enz.

De site is bedoeld om te informeren over het consortium, over wat PPS is, over de privatisering, over de acties, en om de nog jonge campagne te laten groeien tot iets waar iedereen een steentje aan kan bijdragen.

Bezoek de site, informeer jezelf, en kijk wat jij kan doen!

Om te beginnen vragen we iedereeno om te helpen 'spread the word' door de site, en dus de campagne, bekendheid te geven. Bedankt!

Vragen, opmerkingen, voorstellen? We horen het graag via dit e-mail adres: stopdeportaties at dc-16.nl

http://www.dc-16.nl


Powered by Greymatter