Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/22/2009: "Succesvolle Alternatieve Boekenbeurs in Gent"

Naar schatting bezochten meer dan 1000 mensen de Alternatieve Boekenbeurs die afgelopen zaterdag (21 februari) in Gent werd gehouden.
ElPinchoGent (20k image)
Nazit in restaurant El Pincho
Naast de boekenbeurs was er een inhoudelijk programma met workshops, lezingen en discussies.
Klik op meer.


De achtste editie van de Alternatieve Boekenbeurs kende andermaal een grote toeloop aan publiek. Al vanaf de start om 10.00 uur was het druk op de goed bezette beurs waar alleen de Duitse inbreng ontbrak. Aan Franse publicaties daarentegen was geen gebrek.

Uit ons land waren alle belangrijke boekeniers uit de anarchistische beweging en aanverwante kringen vertegenwoordigd. Het is een publiek geheim dat ze allemaal graag naar Gent afzakken omdat de beurs er een geweldige happening is.

Dat was dit jaar niet anders. We zagen louter tevreden gezichten en voerden talloze gesprekken zodat er geen tijd overschoot om het program in te duiken. Aan interessante thema's echter geen gebrek. Wat te denken van de Griekse kameraden die verslag deden van de heftige gebeurtenissen van de laatste maanden in hun land. En het debat over de vakbondsstrijd waaraan vanuit verschilende landen aan werd bijgedragen. Of de discussie met Iain McKay die in 2007 het eerste dikke deel van "An Anarchist FAQ" uitbracht, een uitgebreid naslagwerk over theorie, geschiedenis en praktijk van het anarchisme.

Bij onze vrienden van AGA kochten we de DVD 'Acratas' waarin de roerige anarchistische beweging van ArgentiniŽ in beeld wordt gebracht. De opbrengst is bestemd voor de bekostiging van een boek over de historie van de anarchistische beweging in Uruguay, een campagne waar we binnenkort op terugkomen omdat we als Nederlandstalige beweging dit project, waar een paar duizend euro mee is gemoeid, tot een goed einde wensen te brengen.

En zo eindigde de dag in het het Spaanse tapasrestaurant El Pincho die wordt gedreven door geestverwanten uit dit Zuid-Amerikaanse land. Met een deel van het Nederlandse publiek werden we daar uitermate gastvrij en hartelijk onthaald op een heerlijke maaltijd. Een geweldige afsluiting van een toch al zeer geslaagde dag.


Powered by Greymatter