Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/20/2009: "WILDE PICKNICK"

KOOPKRACHT (52k image)

In Parijs vinden af en toe alternatieve vormen van ‘neem en eet’ plaats. Hoe?
Klik op meer.Een twintigtal personen gaat een grote Parijse supermarkt binnen om er een wilde picknick te organiseren. Daartoe bereiden zij een buffet, waarbij zij zich bedienen van de etenswaren en dranken die zich in de schappen van de supermarkt bevinden en waaraan zij zich ter plekke tegoed doen. Rond het buffet zijn teksten gespannen waarop te lezen is: WIJ BETALEN NIET UW CRISIS !

De organisatoren van de wilde picknick zijn de activisten van DAL (Droit au logement; Recht op onderdak), AC (Agir contre le chômage; Opkomen tegen werkloosheid) en meer van dat soort organisaties. Een van de woordvoerders verklaart zich nader: “Wij organiseren zo’n picknick omdat zij die ons regeren, ons en de overgrote meerderheid van de mensen met een salaris willen laten betalen voor de financiële crisis”. Daarom trachten de actievoerders alle klanten van de supermarkt te bewegen om gratis mee te genieten van de taarten, het fruit en de dranken.

Nadat het buffet zo’n uur heeft geduurd verspreiden de activisten zich en trekken zich terug... Op pad naar een volgende supermarkt?

2 Reacties


Zozo, proletarisch winkelen. Lekker hoor, dat niemand daar eerder op gekomen is zeg. Het heeft wel iets heldhaftigs, dat stelen van de rijken.

“Wij organiseren zo’n picknick omdat zij die ons regeren, ons en de overgrote meerderheid van de mensen met een salaris willen laten betalen voor de financiële crisis”.

Ons en de overgrote meerderheid van de mensen met een salaris worden apart genoemd, waarschijnlijk omdat 'ons' geen salaris heeft. Waarom zouden ze ook werken, als het eten in de supermarkt voor het oprapen ligt. Snappen jullie dat nou? Al die mensen die werken? Dat is toch helemaal niet nodig! Alles ligt gewoon voor het oprapen!

zei: Rosa op 21/02/2009 om: 12:50u

Dat is nou het concept supermarkt. Daar HOORT alles voor het grijpen te liggen. Liefst zo veel mogelijk grijpen / consumeren. Dat afrekenen na het consumeren gebeurd steeds meer met virtueel geld. Geld dat er eigenlijk niet is in meerdere opzichten. Zie credit crisis "leven op de pof ". Betalen voor dat supermarkt voer ? Komt later wel ! Eerst nog even mijn bonus cashen ! " Dit is een overval ". Als die dieven zooi dat zich manager directeur groot aandeel houder e.d. noemt dat voortaan er bij zegt als ze hun zakken komen vullen mogelijk dat er dan bij mensen als Rosa een lichtje gaat branden het spreek woordelijke muntje valt. Rosa; toch niet vernoemt naar...?
Rosa vindt vast dat beiden niet deugen de
bonus dief en de kruimel dief. Beiden zijn wel een gevolg van het zelfde economisch politieke stelsel. Ook zeker niks mis mee Rosa ? We schrijven nog als de kunstmatige crisis op een hoogte / diepte punt is. Dan breekt er vast wel iets van politiek bewustzijn bij je door ?

zei: R.T.Ton op 21/02/2009 om: 01:24u


Powered by Greymatter