Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/17/2009: "Anti-racisme demonstratie in Zoetermeer op 21 februari"

AFA-Den Haag roept op om 21 februari in Zoetermeer te demonstreren tegen racisme en extreem-rechts onder het motto 'Stop racisme, geen vrijplaats voor nazi's!'
21-02-09zm (81k image)
Klik op meer voor de achtergronden.

Extreem-rechts partijen en groeperingen houden in Nederland regelmatig bijeenkomsten en demonstraties waar zij hun haat tegen alles wat anders is kunnen uiten. Dit is echter nog niet genoeg; gewelddadige groeperingen zoals de Nationaal-Socialistische Actie eisen ook dat de overheid ruimtes aan hen beschikbaar stelt waar zij ongestoord bijeen kunnen komen.

Ook in de gemeente Zoetermeer eisen nazistische jongeren een dergelijke ontmoetingsplaats. Zoetermeer heeft jarenlang overlast gekend van extreem-rechts jongeren, een plek waar zij bij elkaar kunnen komen om zichzelf te organiseren zal dit soort problematiek alleen maar vergroten. Dit geldt uiteraard niet alleen voor Zoetermeer, maar ook voor andere plaatsen waar extreem-rechtse jongeren bij elkaar komen.

Het is echter belangrijk om niet te vergeten dat extreem-rechts niet alleen staat, op verschillende plaatsen in de samenleving vinden we racisme en discriminatie. Zelfs in de Tweede kamer zitten personen en partijen die onderscheid maken tussen mensen op grond van hun zogenaamde
culturele afkomst of het land waarin ze toevallig geboren zijn. Mensen met hun roots in een Islamitisch land worden openlijk gediscrimineerd.

Ook dit kunnen we niet stilzwijgend langs ons heen laten gaan.

Het is ontzettend belangrijk om te blijven benadrukken wat wij niet willen leven in een maatschappij die mensen onderverdeeld in rassen, zogenaamde "culturen", land van herkomst, gender of seksuele geaardheid.

Dit zijn etiketten die gebruikt worden om mensen in groepjes op te delen en te discrimineren. Het is en blijft belangrijk om niet stilzwijgend toe te kijken, maar om overal te laten merken dat wij een solidaire
samenleving willen waarin iedereen gelijk is.

De wereld is van iedereen!

Stop racisme, geen vrijplaats voor nazi's!

Verzamelpunt: Theaterplein, 2 minuten lopen vanaf Randstadrailstation Stadhuis.
Tijd: 13.00uur

afadenhaag.antifa.net

3 Reacties


De ene randgroep gunt de ander geen eigen pandje. Wat hypocriet zeg.

En dan ontkennen jullie ook nog het bestaan van een eigen cultuur per land, volk, of welke groep mensen dan ook. Dat is verraad aan je eigen wortels, die verschillen zijn er wel degelijk! Niet dat dat gelijk reden is om iedereen te weigeren, maar het ontkennen van culturen is je reinste onzin. Hoppa!

zei: hermann op 17/02/2009 om: 20:44u

Kgeloof dat hier onlangs op De Vrije nog een review te vinden was over anarchisme en identiteit. Anarchisme ontkennen het concept 'cultuur' niet. Wel bekampen ze de conceptie dat zo'n cultuur maakbaar is, en door wetten en bepalingen moet worden beschermd.

zei: PIeter op 17/02/2009 om: 22:15u

Cultuur is een bijeenverzamelde invloeden en indrukken die vanuit de historie en in samenspel met de omgeving gevormd wordt.
Nu er ook nieuwe indrukken die meekomen met de nieuwe Nederlanders, zullen die mede toegevoegd worden tot een rumere cultuurbeleving.
Cultuur is niet iets stars, maar in ontwikkeling door indrukken en aanvullingen vanuit de samenlevingen, vooral nu de internationalisereing en globalisering veel meer invloed heeft op het leven van mensen(handel, media en vakanties)

Maar zoals de ontwikkeling in Nederland plaats vind met steed meer populariseren en accepteren van racisme en een onvriendelijke beleid naar nieuwe Nederlanders, en het accepteren van racistische groepen, partijen in de samenleving, betekent dat met de ontwikkeling van ook eigen cultuur ontkent. Diverse mensen raken gefrustreerd door de ontwikkeling/verandering van ook eigen cultuur en gaan agressiever worden naar de nieuwe Nederlanders via politiek, rechtspraak, geweld en uiteindelijk genocide op de nieuwe Nederlanders.
Hierdoor ontkennen ze opnieuw dat cultuur iets is wat altijd ontwikkelt en veranderd door handel, vakanties en media.
Het argument om vrijheid van mening te hanteren om haat te zaaien en uiteindelijk ook oproepen tot agressie naar de nieuwe Nederlanders, bv Moslims,
is niet meer dan alleen dat.
Het argument gebruiken om anderen, de nieuwe Nederlanders hun vrijheid te ontnemen, dat is wat er aan de hand is.

zei: Harry op 21/02/2009 om: 11:45u


Powered by Greymatter