Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/08/2009: "Nieuw anarchistisch tijdschrift A Corps Perdu verschenen"

Onlangs verscheen het eerste nummer van de Nederlandstalige versie van het internationale anarchistische tijdschrift A Corps Perdu.
ACorpsPerdu (20k image)
Omslag van het eerste nummer
Aan de redactie van dit tijdschrift nemen kameraden uit verschillende landen deel. De teksten vertegenwoordigen echter niemand en streven daar ook niet naar, het gaat om de inhoud van de teksten, zo laten de initiatiefnemers weten.
Klik op meer.

Het mag een waagstuk heten om in het internettijdperk met een nieuw anarchistisch Nederlandstalig tijdschrift te komen.

"Dit tijdschrift vertrekt vanuit een gemeenschappelijke nood: de noodzakelijke agitatie van de dagelijkse strijd overstijgen, de tijd nemen om te verdiepen en onze wapens te scherpen. Omdat we de theorie niet van de praktijk scheiden, omdat onze verlangens naar vrijheid zowel uit ervaringen als uit bedenkingen gesmeed worden, willen we deze bijdrage leveren aan de sociale oorlog die aan de gang is. Een moment dat een bron van ideeën en niet van meningen is, een plek waar we de gemeenschappelijke ruimte voor discussie kunnen heruitvinden vanuit de specifieke contexten.
Maar dit tijdschrift vertrekt ook vanuit een onvoldaanheid: kunnen lezen wat we nergens anders gevonden hebben, een anarchistisch perspectief uitdragen dat vertrekt vanuit het individu om haar te verbinden met het dagelijkse sociale antagonisme, de smaak voor subversie terugvinden die zich heeft losgemaakt van de klassiekers van de autoritaire kritiek - zelfs van haar heterodoxe versie. Kortom, verlost van de politiek", aldus de begeleidende tekst.

INHOUD
A Corps Perdu nummer 1 (68 p.)

Tien dolksteken voor de politiek
Wat is terrorisme ?
Emile Henry en de propaganda van de daad
Over individuele verantwoordelijkheid
Het recht op luiheid en op individuele onteigening
De as van de legendes - Afrekenen met de verheerlijking
van het illegalisme

(dossier over immigratie)
Het hart raken: over de chantage met de immigranten
De bestorming van Ceuta en Melilla
Mooi als een fikkend gesloten centrum
Aan diegenen die tijdens de storm niet binnen zijn blijven zitten

(boekbesprekingen)
Où en sommes-nous ? et autres textes
Incognito - ervaringen die de identificatie tarten
Del tiempo en que los violentos tenían razón


HOE BESTELLEN EN VERDELEN?

*Een enkel nummer van A Corps Perdu kost 3 euro (verzendingskosten inbegrepen voor België, voor Nederland + 1 euro).
Vijf exemplaren van A Corps Perdu kosten 10 euro (verzendingskosten inbegrepen voor België, voor Nederland + 2 euro).

*Om een bestelling te plaatsen, gelieve een mailtje te sturen naar revue.acorpsperdu@gmail.com met een adres waar we het naartoe kunnen sturen.

*Je kan het geld overmaken op het volgende rekeningnummer:
reknr. 001-5481078-72
IBAN: BE38 0015 4810 7872
BIC: GEBA BE BB
met vermelding 'ACP'

E-Mail:
revue.acorpsperdu@gmail.com

Website:
http://www.acorpsperdu.net

5 Reacties


Dit lezenswaardige nieuwe blad is voor drie euro te koop bij de Amsterdams boekhandel Het Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, 1011 NK Amsterdam. Open ma-vrij 11.00-18.00, zat: 11.00-17.00, tel. 020-6258979, email: info@sjakoo.nl

zei: Sjaak op 08/02/2009 om: 22:58u

Ook verkrijgbaar in buurtcafe Eigenaardig op dinsdag avond, vanaf 19:00 uur, eveneens €3, temidden van een groter aanbod van subversieve literatuur.
Rustenburgerstraat 160,
Amsterdam.

zei: kwaadaardig op 10/02/2009 om: 11:28u

De verantwoording van dit initiatief doet weer het ergste vrezen. Wat een hoogdravende taal. Kan het ook in wat simpeler taal ? Het lijken wel Situationisten als Debord.
Daar van moet ik ook alles drie keer lezen voordat het een beetje begrijpelijk wordt. Mijn oproep aan de schrijvers
van het blad : haak ook in op actuele zaken hoewel dat moeilijk is voor een blad dat af en toe verschijnt. Met name door stelling te nemen en te theoreticeren met name over zaken in " eigen kring " zoals geweld in krakers kringen die zich Autonoom noemen. Het is bijv. angstig stil gebleven op deze site naar aanleiding van Vrankrijk. Ook de Vrij Bond heeft niks van zich laten vernemen geen stand punt ingenomen. Zwak.

zei: R.T.Ton op 10/02/2009 om: 14:14u

O ja; nou ik het er toch over heb over ontoegangkelijk; activisten sites nederlands taligen bijv. indymedia nl en amerikaans nefac zijn slecht toegangkelijk vanwege niet geldige veiligheids certificaten; browsers geven geen toegang vanwege dat. Ook zijn updates schaars : indymedia Griekenland nauwelijks engelstalige updates nefac zeer zelden update en er een opmerking over maken onmogelijk wegens genoemde veiligheids certificaten probelem e mail niet zichtbaar enzv. Graag verbetering.

zei: R.T.Ton op 10/02/2009 om: 14:21u

wat bedoelde je ook al weer met onbegrijpelijk taalgebruik?

zei: onbenul op 11/02/2009 om: 12:36u


Powered by Greymatter