Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/05/2009: "De vooruitgang is nu eenmaal niet te stuiten"

Zonder gekheid, mensen...

sherinnedawkins (18k image)
Klik op meer

Een rare denktank die nauwelijks in staat is van zijn ongetwijfeld aardige budget een behoorlijke website te onderhouden wil ook op Nederlandse bussen en trams de reclamespreuk

Er is waarschijnlijk geen god
Durf zelf te denken
en geniet van dit leven

opgeplakt zien. Het gaat geld kosten, zie maar of u het er voor over heeft (wij kunnen de link wel goed leggen).

Eerlijk gezegd vind ik heel wat aan te merken op de tekst, die naar ik vermoed gericht is, zoals alle Nederlandse massamediauitingen, op mensen van een jaar of dertien. En aan Richard Dawkins zou ik geen geld besteden, vanwege zijn aartsreactionaire genen-ideologie (o wat zijn ze zelfzuchtig).

Maar goed, dat stompzinnige geldt natuurlijk ook en meer voor de reclames die voor een wel heel erg vriendelijk prijsje zoniet gratis de Nederlandse treinstations en vroeger haltes opvrollijk(t)en.
"God hoort u
vloek niet"
- afgezien van het intellectuele gehalte van deze opdracht smeekte deze tekst om een goede viltstift en een bijgevoegde w, makkelijk zat.
En dat gezalf over Word geen naprater, en die breeduitgemeten zorg voor het ongeboren kind.
Passagiers van alle gezindten mogen hier dagelijks mee geconfronteerd en door gekwetst worden. Wie gekwetst wordt door de onnozele kreet "Er is waarschijnlijk geen god" verdient het gekwetst te worden. Dus: laat karren die bussen met deze kreet.

Goed, en nu we het er toch over hebben:
in de laatste week van februari is er een goede kans dat er bij u een brochure bezorgd wordt ten gunste van het creationisme of wat de uitgevers het scheppingsverhaal noemen onder de titel Schepping of evolutie - wat geloof jij?. Evolutie, moet u weten, is namelijk een geloof, net als schepping. En toevallig weten de verspreiders wat waar is van de twee. U kunt het lor (ja zeg, ik ga daar het woord prul misbruiken!) op het net allang lezen.

U kunt wellicht als u geen prijs stelt op deze reclameuiting een sticker bemachtigen waarop staat Nee geen creationisme Ja wel Darwin, van zoiets heb ik een afbeelding gezien. Maar dit kost geld, dat we in deze crisistijden beter kunnen besteden. En daarnaast - goed, het is Darwinjaar, maar toch - volgt deze sticker de onnozele logica dat de evolutieleer inderdaad een soort geloof is van een profeet met baard, geheten Darwin. Kortom, men volgt de redenering van de creationisten door hen tegen te spreken. Uitwerpselen van de stier, als u mij niet kwalijk neemt. Je hoeft niet al te veel van de wetenschapsgeschiedenis te weten om te beseffen dat Darwin niet de "uitvinder" van de evolutie is. Hij heeft er als eerste een theorie over gebouwd, maar het idee was er al een tijd.

Veel beter is het - een uitstekende tip van een trouw Vrijelezer - het ding in een (hergebruik-)envelop te sturen naar deze sponsor van de actie die zowaar een Antwoordnummer heeft

Gezinsgids
Antwoordnummer 1238
3500 VE UTRECHT

dan kunnen ze het ding nog eens recyclen tegen kostendekkende prijs (u plakt uiteraard geen postzegel).

Over tot de orde van de dag....?

1 Reactie


Een atheist is iemand die godsdienst letterlijk te vuur en te zwaard bestrijd. Letterlijk dat wil zeggen tempels kerken moskeeen vernield in brand steekt en dergelijke. Op de site van de Atheistische reclame campagne echter zie ik foto's van " er is hoop " achtige blijmoedig glimlachende types die ludieke bezig zijn. Misverstanden vol op dus ? Nou er toch twijfels geuit worden over fundamentele zaken hier nog een paar opschriften voor op het openbaar vervoer : ER IS WAARSCHIJNLIJK GEEN DEMOCRATIE IN NEDERLAND; JE WORDT WAARSCHIJNLIJK UITGEBUIT; OP SCHOOL WORDT JE WAARSCHIJNLIJK GE INDOCTRINEERD enzv. enzv. Ach laat dat waarschijnlijk maar weg bij nader inzien.

zei: R.T.Ton op 06/02/2009 om: 17:56u


Powered by Greymatter