Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/27/2009: "Griekse anarchisten steunen slachtoffer van de opstand"

Twee maanden nadat haar kiosk bij lokale rellen was afgebrand heeft een bejaarde vrouw uit Thessaloniki van anarchisten een onwaarschijnlijk geschenk in de vorm van contant geld ontvangen om haar leven weer op te bouwen.
greece-420x0 (36k image)
Een persbericht van dinsdag 20 januari deelt mee: „Als anarchisten, vonden dat wij een medemens zouden moeten steunen die het slachtoffer is geworden van blind geweld.”
Klik op meer.

Dit zei een organisatie die zich het Anarchistisch Initiatief noemt in een verklaring die naar het dagblad Eleftherotypia werd verzonden. De anarchisten hebben een speciale bankrekening opgezet ter ondersteuning van de 74-jarige Harikleia Ananiadou en wisten 13.000 euro voor de zaak in te zamelen.

„Wij gaven wat wij konden, zelfs meer dan we ons konden veroorloven, omdat wij weten dat het op haar leeftijd moeilijk zou zijn om een nieuw begin te maken,” verklaarde een van de initiatiefnemers Panagiotis Papadopoulos in de krant Angelioforos. „Het was een daad van solidariteit aan een vrouw die onze moeder zou kunnen zijn”, voegde hij eraan toe.

De kiosk van Ananiadou brandde in november af tijdens gevechten van jongeren en politie aan de zijkant van een straatdemonstratie. Nu heeft de regering onlangs compensatiemaat­regelen afgekondigd voor ondernemers die schade hebben geleden door de golf van geweld die het land in december na het doodschieten van een tienerjongen had geteisterd.

Ananiadou zegt dat zij die misliep omdat haar kiosk een maand eerder werd vernietigd. „Ik ontving slechts lege beloften (van de staat)… Ik voel zeer gelukkig dat deze jongens langs kwamen om mij te helpen”, zei ze.

Bijdrage via Jan Bervoets (overgenomen van Ainfos)

2 Reacties


Dat zou de Vrankrijk ook sieren om bij Yoghurt te doen!

zei: NN op 29/01/2009 om: 09:20u

Als je werkelijk zo begaan bent met die man noem hem dan bij zijn voor en achter naam. Die is herhaaldelijk in de media geweest. Die belachelijke bijnaam / schuilnaam is zeker gezien de omstandigheden respectloos.
De vraag is ook of de vergelijking juist is.

zei: R.T.Ton op 29/01/2009 om: 19:48u


Powered by Greymatter