Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/26/2009: "De staat heeft altijd gelijk"

Met een harde smak klapte ik met mijn achterhoofd op het asfalt.
Plaats van handeling: voor de toegang van vliegveld Zestienhoven.
Dag: 16 januari jl. Tijd: half 5 in de morgen.

spandoek_stop_deportaties (44k image)

Wij dachten dat in die bus van justitie één van de overlevenden van de Schipholbrand zat, Miloud Fritass, en sprongen ervoor met spandoeken. We wisten dat Miloud op dat moment zou worden vervoerd naar Schiphol. De marechaussee, huurlingen die deportaties ‘begeleiden’, stond klaar om onze fysieke blokkade van het ‘transport’ van Miloud Fritass te breken.

klik op meer

Een zoveelste verzet tegen de migratiepolitiek van Nederland, van Europa. Een politiek die inhoudt: hou de armoede buiten de deur, maar haal de kennis juist binnen, alles om onze welvaart te vergroten ten koste van mensen afkomstig uit gebieden waar armoede heerst, conflict het leven bepaalt, vervolging om religie, afkomst of seksuele geaardheid aan de orde van de dag is.

Miloud blijkt niet in die bus te hebben gezeten. Wel andere mensen. Eigenlijk was dat goed, want waarom zou de vrijheid van Miloud meer waard zijn om voor te vechten dan die van andere mensen die ons land worden uitgezet? Waarom zouden we voor de één wel voor die bus gaan staan, en voor een ander niet?

Het doet er niet toe, wie er in die bus zit, al is het iemand die ‘criminele illegaal’ wordt genoemd, één van de vele stigma’s geïntroduceerd door Albayrak of haar voorganger Verdonk, of haar voorganger Cohen of één van de vele anderen voor hen.

Ook de persoon op de post vreemdelingenzaken doet er niet toe: het beleid wordt al decennialang door Europese politiek bepaald en de Europese politiek wordt bepaald door de kapitalistische economie die alleen dankzij uitbuiting van ontwikkelingslanden kan bestaan. Een uitbuiting die ons te vreten geeft. En precies daarom heeft de staat altijd gelijk.

Zou het zin hebben om een klacht in te dienen omdat ik door de marechaussee met mijn hoofd tegen de grond ben gekwakt? Het liep goed af door mijn dikke muts en capuchon, maar ik had ook een hersenschudding kunnen hebben, of een schedelbasisfractuur. Even zo goed had ik morsdood kunnen zijn, of een paar wervels hebben gebroken, zoals een Belgische activiste onlangs overkwam na door een politieagent op het beton te zijn gesmeten, ook al in verzet tegen diezelfde migratiepolitiek, namelijk een demonstratie bij het gesloten centrum 127bis, in Steenokkerzeel, België.

Maar het doet er niet toe, want ook in België heeft de staat altijd gelijk.

Het maakt niet uit hoe ernstig de terreur is. Een terreur die de als terreur bestempelde moorden op Theo van Gogh en Pim Fortuyn veruit in ernst overtreft, omdat de terreur van de staat stelselmatig is en hele bevolkingsgroepen treft. Maar de staatsterreur heet geen terreur.
Het heet: beleid. Want de staat heeft altijd gelijk.

Ondanks het opsluiten van mensen slechts omdat ze geen verblijfspapiertje hebben. Ondanks de elf doden van de Schipholbrand, willens en wetens in een brandgevaarlijke gevangenis gestopt. Ondanks zoveel andere doden ten gevolge van het steeds barbaarser wordende ‘vreemdelingen’-beleid.

Kan het nog barbaarser?

Als het aan Rutte van de VVD ligt wel: hij stelt het Deense model voor. Is dat barbaarser dan ‘ons’ huidig beleid dat, netjes verpakt in criminalisering van in de hoek gedreven mensen, wordt uitgevoerd en uitgebreid? Huiszoekingen thuis. Razzia’s bij belhuizen, horeca, bakkerijen? Is het barbaarser dan mensen dwingen om op straat te leven zonder geld, zonder medische, psychische, maatschappelijke hulpverlening? Is het barbaarser dan mensen dwingen om dingen te doen die ze eigenlijk niet willen? Prostitutie, drugshandel, diefstal, dit alles met talloze onzichtbare slachtoffers tot gevolg?

spandoek_refugees_welcome (14k image)

Wie zijn eigenlijk die slachtoffers?

Wel… de Nederlandse belastingbetalers natuurlijk! Want, u raadt het al, de staat heeft altijd gelijk. De staat heeft dus ook gelijk om Ahmed Isa te vervolgen voor die Schipholbrand die de zwaar getraumatiseerde Miloud Fritass overleefde. De staat had ook gelijk om niet die nacht dat wij voor die bus stonden Miloud te deporteren, maar stiekem de dag daarop, met forse politie-escorte over de A4 naar Schiphol, en dan op het vliegtuig naar Casablanca, Marokko, waar hij nu verlaten ronddwaalt op zoek naar hulp.

Kijk, als de staat gelijk heeft om dat alles te doen, om een terreurbewind te voeren, heeft ze ook gelijk om een sta-in-de-weg als ondergetekende met het hoofd tegen het asfalt te kwakken. Was ik dood geweest, dan had u in de krant gelezen: onderzoek heeft uitgewezen dat de marechaussee gepast geweld heeft gebruikt, dat er sprake is van een tragisch ongeval, en dat niemand blaam treft.

Zand erover. Zoals altijd. Want de staat heeft altijd gelijk.

Joke Kaviaar, 25 januari 2009

4 Reacties


Het is duidelijk dat een onrechtvaardige staat en het beleid daarvan, niet veel goeds betekent.Niet voor vluchtelingen, vreemdelingen en ook niet voor de gewone burger, die meebetaald aan de staatsterreuur op burgers, met name de zwakkere.
Het wordt tijd dat er organisaties en verzetsgroepen, zoals "de Vrije" opnieuw leven wordt ingeblazen om eerlijke informatie te verspreiden en opvang te bieden voor vluchtelingen en andere door de staat mishandelde medeburgers.
Beste "de vrije" en Joke ga door met jullie moedige en rechtvaardige acties oke
Strijdbare groeten,
liefde

zei: Harry op 27/01/2009 om: 12:31u

Ik hoop dat je geen schade hebt overgehouden aan die smak op het asfalt. Ga a.j.b. met een advocaat praten een specialist in letsel schade EN bestuursrecht. Die kan je vraag wel beantwoorden over of het zin heeft een klacht in te dienen en hoe civiel rechterlijk of zo.Ga gerust eens " shoppen " ; neem geen genoegen met een advies; vraag het aan verschillende advocaten.

zei: R.T.Ton op 29/01/2009 om: 20:13u

onderzoek heeft uitgewezen dat de marechaussee gepast geweld heeft gebruikt

En zo zou het maar al te juist terecht zijn! Welke idioot gooit zichzelf nu voor een transport van gevangenen? Zulke acties zijn gevaarlijk, ook voor de heren die bij de marechaussee werken, die wel een baan hebben!

En volg Harry zn advies maar op ja, kijk hoeveel schadevergoeding je hieruit kan trekken, dat kan de belastingbetaler er ook nog wel bij hebben he. Neem vooral geen verantwoordelijkheid voor je eigen zelfmoordpoging, maar geef de schuld aan de meneer die netjes zn werk deed. Hoppaaa, als iedereen zo zou zijn, zou de samenleving er toch stukken beter uit zien denk ik. Laten we massaal onze baan opzeggen en gaan dromen van betere tijden, beetje stenen gooien en loze kreten roepen. Welkom criminelen uit heel de wereld, wij hebben nog plek! Hier ken je nog wel een overval plegen, want hier is zat te halen, wat eigenlijk ook van jullie is!

Hulde voor deze dappere actie, die ook een zeer vruchtbaar resultaat heeft opgeleverd...............

zei: Hermann op 05/02/2009 om: 11:20u

Ha Ha Ha.... wat zeur je nou over je hoofd stoten. Dat was het toch wel waard? Je bent toch zo een held? Jij weet net als ik dat daar niet alleen mensen zitten die geen papieren hebben. Maar er is een reden waarom hun geen papieren krijgen. Dat zijn 9 van de 10 die hun kansen hebben verspeeld op verblijf. Maar ik vind het wel altijd amusant wat jullie doen. Een maand vast zitten om zogenaamd deportaties te stoppen hahah. Die gaan toch echt gewoon door. Oh en ik zou idd een klacht indienen. Lekker geld verspillen aan een advocaat en rechtzaak die je nooit zal winnen.
Ik ben geen groot voorstander van deze regering maar mensen zoals jullie zijn echt de grap van de eeuw. Jullie kunnen misschien ook geld opsturen naar Casablanca om de hierboven beschreven heer te steunen. Maar nee dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat moet de staat betalen.

Maar ga vooral zo door, ik ben trots op landgenoten als jullie! oke

zei: Wittmann op 07/02/2009 om: 19:32u


Powered by Greymatter