Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/10/2009: "Athene, 9 januari 2009"

Beeld van de grote demonstratie in Athene, gisteren 9 januari. De schattingen over de opkomst lopen uiteen van tien- tot twintigduizend mensen. De politie was evenwel ook zwaar vertegenwoordigd en vond het nodig om later op de middag te gaan knuppelen en met traangas te schieten. (Bittere ironie: dit traangas is speciaal ingevoerd vanuit Israel omdat de eigen Griekse voorraad op was en is voor het eerst in Griekenland gebruikt tegen demonstranten in verband met Gaza).

athene9jan (141k image)
Wordt vervolgd...

3 Reacties


Leuk hoor, al dot soort berichtjes over rellen, maar leveren de protesten van de afgelopen weken ook nog resultaat op voor de Grieken...? Met andere woorden, wordt het geen tijd voor een grondige analyse, mensen van de Vrije?

zei: bert op 10/01/2009 om: 16:28u

Jazeker.
Van de Internationale Federatie van Anarchisten heb ik vernomen dat de Griekse anarchisten de demonstranten: arbeiders, burgers, studenten oproepen om comitÚs te vormen om alternatieven voor het bestaande systeem van staat en kapitaal te bediscussiŰren. De CRIFA heeft besloten hierover een persverklaring te laten verschijnen.

zei: jan bervoets op 12/01/2009 om: 15:32u

Bedankt, Jan.
Daarnaast valt op te merken dat er juist een enorme productie aan manifesten, ideeën en analyses komt uit de bezette universiteiten en andere gebouwen in Griekenland.
Zeer belangwekkend, maar het opmerkelijkste is toch de daad die aan deze gedachten voorafgaat: de bezettingen en alles wat er omheen gebeurt en wat de gelijkgeschakelde media niet haalt. (Hetzelfde geldt voor Italië trouwens).

zei: Prul op 13/01/2009 om: 11:01u


Powered by Greymatter