Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/04/2009: "Beelden in verband met Gaza"

Ja, Gaza. Uw redacteur is misschien niet de enige die met een gevoel van lamgeslagenheid de beelden van het barbarendom - rijksgoedgekeurd door het Nederlandse regime, Europa, de Verenigde Staten en nog zoveel meer regimes - volgt. Enfin...

ta3jan2009demo (26k image)
In Tel Aviv demonstreerden gisteren 3 januari zo'n tienduizend mensen. Een kijkje op een anarchistisch blok in deze demonstratie.
Klik op meer


schoenenbrown (98k image)
Mooie symboliek. Downing Street, Londen, na de demonstratie van gisteren. Heel veel schoenen...

4 Reacties


Tsja domme barbaren. Of ligt het toch iets ingewikkelder ? Bij zo veel eensgezindheid en overvloedig geweld durf ik bijna niks meer te schrijven. Opvallend weinig verminkte lijken op RTL en NOS of heb ik niet goed gekeken ?
Dan toch maar liever de oproep op indymedia.nl
van anarchisten die zich distantieren van religieus fundamentalisme
en nationalisme. Ik word niet goed van al dat obligate Wat Erg geroep.

zei: R.Ton op 04/01/2009 om: 21:30u

De Nederlandse televisie is gelijkgeschakeld - op zoveel punten, maar zeker op dit punt. Pappaaszoontje Van Hoorn die in zijn verslaggeving rectaal onderzoek (!) dat verstoord zou kunnen worden door luchtalarm gelijkstelt aan het met bommen doden van honderden mensen na hen eerst door blokkade murw en hongerig gemaakt te hebben... Zelden zo'n in alle opzichten smerig stukje journalistiek gezien, en dan weet de Nederlandse televisie toch echt van wanten.

Het seculiere Arabische nationalisme is door de imperialistische mogendheden - inclusief Israel - zo effectief bestreden dat nu de islam het centrale punt van organisatie is. Tel de zegeningen waar u zelf om gevraagd hebt (het verhaal van Hamas als uitvinding van de Mossad is nu eens geen paranoïde verzinsel!).

Gelukkig zijn de anarchisten in Israel niet sectarisch. Het gaat tenslotte om vrede voor iedereen, ongeacht godsdienst of partijkaart. Daarom sprak ik bij voorbaat al mijn lamgeslagenheid uit: dit gaat nergens heen en zo goed als nergens over, behalve dat er een slachting van mensen plaatsvindt.

zei: Cornelis op 04/01/2009 om: 22:35u

@Cornelis : mij gaat het niet om vrede voor iedereen. Er zijn immers grote belangentegenstellingen tussen klassen met name.
Dat het difuus / moeilijk te analyseren is als je tenminste niet in wij en zij wilt vervallen o.k. daar kan ik je begrijpen.
Wat zeggen de Situationisten daar over
over de moderne massa maatschappij Het Spektakel ? Met een klasse strijd analyse alleen ben je er niet in zoverre begrijp ik een aantal Situationisten Kortom :
scherpe analyses zijn zeer noodzakelijk.

zei: R.Ton op 05/01/2009 om: 19:37u

Scherpe analyses zijn noodzakelijk, maar wat valt er hier te analyseren. Dat conflict wordt door zowel IsraŽlische politici als Arabische fundamentalistische organisaties op een zodanige wijze uitgemolken, dat het bijna om twee verschillende soorten mensen lijkt te gaan. Ze mogen nog zoveel keren beweren dat die veiligheidsmuur er voor de veiligheid staat, in wezen is het een scheidingsmuur om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk Palestijnse invloed is op het zionisme.

In die zin denk ik dat wat Anarchists Against the Walls doet de enige zinvolle analyse is: samenwerking op het veld, van Palestijnse en IsraŽlische activisten, daar waar zich onrecht voordoet, en dat zonder een politieke agenda (of het moet dan zijn dat geen enkele moord kan worden goegepraat). In een conflict als dit dient het woord internationalisme terug worden bovengehaald.

zei: Pieter op 07/01/2009 om: 17:01u


Powered by Greymatter