Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/20/2008: "Japanse walvisvloot op de vlucht voor Sea Shepherd"

Gisteren (vrijdag 19 december 2008) is het Sea Shepherd schip de Steve Irwin erin geslaagd de volledige Japanse walvisvloot op de vlucht te doen slaan.
news_081219_1_3_crew_readies_fast_boat (33k image)
Shea Sheperd heeft de Japanse walviasvaarder Yushin Maru No. 2 in het vizier
De schepen kozen het hazenpad nadat de Steve Irwin het Japanse harpoenschip Yushin Maru 2 binnen de Australische Antarctic Economic Exclusion Zone (een zone waarbinnen geen economische activiteiten mogen plaatsvinden) had onderschept.
Klik op meer.

Sea Shepherd Conservation Society schip Steve Irwin is erin geslaagd de volledige Japanse walvisvloot op de vlucht te doen slaan.
De ontmoeting vond plaats in dichte mist en in gevaarlijk ijs. De Steve Irwin lanceerde een Delta boot met een bemanning die de Yushin Maru 2 zou aanvallen met rotte boterbommen.

Jammer genoeg trok de wind aan tot vijftig knopen, zware storm. Kapitein Paul Watson riep de crew van de kleine boot om veiligheidsredenen terug. De Delta bevond zich halverwege, zo’n drie mijl van hun doel.

De Yushin Maru #2 koerste in Noordelijke richting in een poging om de Steve Irwin weg te leiden van de walvisvloot. We trapten niet in de val. De Steve Irwin achtervolgt de walvisvloot.

De walvisoperaties werden stilgelegd en de vloot ging op de vlucht voor de Sea Shepherd crew.

De Yushin Maru 2 is het schip waar 2 crewleden van de Steve Irwin in januari 2007 aan boord klommen. Dit jaar zitten er grote netten aan de zijden van de Yushin Maru 2 zodat niemand aan boord kan komen. Toen de walvisjagers zich realiseerden dat de Steve Irwin op hen afkwam, werden de netten meteen ontvouwd.

“Het lijkt erop dat het tweede seizoen van Whale Wars, officieel geopend is,” zei Kapitein Paul Watson. “We hebben ze op de vlucht gejaagd. Ze zijn niet in de Ross Zee zoals ze beweerden. Ze bevinden zich in Australische wateren.

Sea Shepherd richt een officiële oproep tot de Australische minister van milieu Peter Garrett en de minister van buitenlandse zaken Stephen Smith en vraagt om de Japanse vloot te bevelen om gevolg te geven aan de orders van het Austalische Federal Court en onmiddellijk te stoppen met het doden van walvissen in Australische wateren.”

2 Reacties


Well done.
Just go on, tjis the best way.
They have tom listen know that enough is enough.

zei: Ben op 24/12/2008 om: 02:08u

Great, japanese go home

zei: Jarno op 25/12/2008 om: 18:01u


Powered by Greymatter