Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/15/2008: "Het a-woord en de stormafdeling van het CDA"

Een oudere jongere die geen tijd heeft om eens naar de kapper te gaan - maar daar staat tegenover dat hij (toe maar!) al tien jaar dezelfde vriendin heeft. Tot ik een uurtje geleden ging zoeken of het omslagartikel van De Groene op het net staat wist ik niets van het volk achter de site die De Vrije een weekeinde heeft opgeblazen en een redactrice heeft laten bedreigen, drie maanden geleden.

geenstijl (10k image)

"Had gezegd dat je niet naakt op onze site wilde staan".
Klik op meer (bijgewerkt 17 december)

‘Hij kan vooral niet tegen hypocrisie’, zegt Bert Brussen. ‘Iedereen die hypocriet is, wordt aangepakt. Zijn favorieten zijn ‘windvaan’ Wouter Bos, en ‘theedrinker’ Job Cohen. Maar Wilders vindt hij ook niks. Jan Marijnissen vindt hij wel goed. Een beetje een anarchist, een selfmade man met duidelijke standpunten.’


De aangehaalde persoon is medewerker van de site van Telegraafdochter Geenstijl. En hij heeft het over de hoofdredacteur van Telegraafdochter Geenstijl. Iemand die de anonimiteit voorbij is, maar die zich in een interview uit iedere moeilijke vraag probeert te glibberen.

Uit dit Vrij Nederland-artikel:
Duyvendak streed als activist onder meer tegen een militaire top in Nederland die overal het Rode Gevaar zag en geen onderscheid maakte tussen communisten, anarchisten en sociaal-democraten. Dat zou het anarchistische, antifundamentalistische GeenStijl toch moeten aanspreken?
‘Nee. Je moet gewoon met je poten van andermans spullen afblijven. Als je gaat kraken en inbreken, ligt daar voor ons de grens. Daarin zijn we misschien wel verschrikkelijk conservatief.’

GeenStijl plaatste vorig jaar gestolen naaktfoto’s van presentatrice Manon Thomas op de website.
‘Wij wisten niet dat die foto’s gestolen waren. Had Manon ons even gebeld, dan hadden we ze meteen van de site gehaald.’


Anarchistisch? Antifundamentalistisch? Tja, de tijden dat iemand als Anton Constandse voor Vrij Nederland schreef zijn wat vergleden, dat is waar. Maar een dergelijk glijmerig CDA-tiepje anarchist noemen, dat kunnen we hier toch niet laten passeren. Hoewel - van onze vaste reagluurder, die op onze site glibberde over Marli Huijer maar bij zijn eigen uitpakt:
Eigenlijk waren de socialistische bladen in 1887 een doorn in het oog van het vorstenhuis en de regenten en vergelijkbaar met de website Geenstijl, Hoeiboei en Gregorius Nekschot nu. De belediging van de machthebbers leidt tot vervolging. Niets nieuws onder de zon.


CDA en Telegraaf, doornen in het oog van regenten en machthebbers. Oorlog is vrede, onwetendheid is macht. Dat zwarte hemd van die hoofdredacteur is zeker geen toeval.

En omdat we weten hoe dol het CDA op vrijheid van meningsuiting is wordt hier geen mogelijkheid tot reaguren geboden.

ambroos (15k image)
Ambroos Wiegers alias Professor Hoxha, nog een type dat wel eens naar de kapper mag, vier jaar geleden bij zijn lievelingsomroep [van onze centen dus!] (hij weegt nu zo'n 25 kg meer volgens ingewijden). De oudere jongere die Vrijeredactrice Janneke met de dood heeft laten bedreigen door de CDA-stormafdeling.

Addendum
Het Groene-artikel dat de aanleiding tot dit stuk is, is prototypische zogeheten kwaliteitsjournalistiek. Er staat niets in wat de internetspeurder v/m niet al kon weten - dus wat ik naar aanleiding van het omslag met de strontvlieg erop in een uur bijeengesprokkeld heb. Luie journalistiek, niet een artikel dat alleen voor abonnees afgeschut moet staan op het net. (Niettemin dank voor het exemplaar, hoor). En rare redeneringen: de kwaliteitsmedia zouden zich bijvoorbeeld niet bezig hebben moeten houden met het zogenaamde interview van een van de slechtgekapte oudere jongeren van de betrokken site met inmiddels ex-minister Vogelaar. Wat nou, kwaliteit? Ik heb dit filmpje gezien via Volkskrant TV, de Groene vermeldt dat het op het NOS-Journaal is uitgezonden, en wat dit alles voortreffelijk aantoont is dat er juist geen zogeheten kwaliteitsmedia meer zijn en dat Geen Stijl als spreekbuis van de heersende macht het speelveld bij uitstek kent en de regels inmiddels bepaalt.


Powered by Greymatter