Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/12/2008: "Demonstratie Respect voor Dieren 20 december"

Ook 20 december, om 13 uur: grote demonstratie tegen dierenleed, in Zaandam

thumb_demozaandam (140k image)

[Met Centraal Station Zaandam wordt gewoon het station Zaandam bedoeld.]
Klik op meer

Dag in dag uit zitten miljoenen dieren opgesloten en sterven ze voor menselijke consumptie. In Nederland worden jaarlijks 500 miljoen dieren vermoord voor de vleesindustrie. Deze dieren worden hun leven lang gemarteld en volgestopt met hormonen en voedsel, waardoor zij massaal overgewicht hebben. Ook voor melk en eieren worden dieren opgesloten en vermoord.

Per jaar worden alleen in Nederland al ruim 4 miljoen nertsen voor hun vacht gedood. Nertsen, vossen, konijnen en andere dieren zitten hun hele leven (6 tot 9 maanden) opgesloten in draadgazen kooien totdat hun vacht goed genoeg is voor een jas of andere bont-producten.

Voor het vermaak van mensen worden dieren opgesloten in dierentuinen en circussen. In circussen worden de dieren keer op keer verhuisd en moeten zij onnatuurlijk kunstjes vertonen. Vaak wordt er geweld gebruikt om ze deze kunstjes aan te leren.

Om o.a. cosmetica, schoonmaakmiddel en verzorgingsproducten te testen, worden dieren in laboratia opgesloten. Ze worden open gesneden, vastgebonden, verminkt en ingespoten met ziektes. Onderzoek naar medicijnen levert geen betrouwbare resultaten op.

Daarbij hebben we een dierenwinkel in Zaandam, Rentenaar, die zichzelf een dierenparadijs noemt. Maar niets is minder waar. Rentenaar verkoopt bont in de vorm van kattenspeeltjes. Ook verkopen ze levende dieren die in Oost-Europa worden gefokt en naar Nederland worden vervoerd. Daardoor lopen ze vele ziektes zoals parvo op. Meestal sterven de dieren aan ziektes en stress een paar maanden nadat ze zijn verkocht.

Aan deze wrede en harteloze industrieŽn moet vandaag nog een einde komen, daarom willen wij iedereen laten horen dat wij hier tegen zijn. Op zaterdag 20 december om 13.00 uur verzamelen we op het grasveld aan de Houtveldweg achter het centraal station Zaandam. Zorg dat je er bij bent en geef de dieren een stem!

VERZAMELEN: 13:00, ACHTERKANT CENTRAAL STATION ZAANDAM
Om mensen het zo makkelijk mogelijk te maken om naar Zaandam te komen hebben wij busvervoer geregeld.

De busstopplaatsen zijn:

* Groningen
* Zwolle
* Emmen
* Antwerpen
* Maastricht
* Nijmegen
* Rotterdam
* Utrecht
* Amsterdam

De prijzen zullen gedeeltelijk door respect voor dieren betaald worden dus de kosten zullen laag blijven.

Als je mee zou willen moet je een mailtje sturen naar respectvoordieren@hotmail.com. (Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien) dan zullen we je meer informatie over de opstapplaats en de tijden geven.


Powered by Greymatter