Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/25/2008: "Wakkerworden!"

Op de site van CNT-AIT Rijssel trof ik de onderstaande oproep aan.

Oplettende lezeresjes m/v zullen merken dat ik de rare kreten in de taal van het Vierde Rijk maar even vertaald heb. What for indeed....


Video over de oprichting van steuncomité voor de gevangenen van Tarnac

Klik op meer

Het Westerse economische ideaal, vrijemarktkapitalisme, staat op instorten. Alle Europese en Amerikaanse beurzen zijn in vrije val. Door speculaties met fictief geld gaan eeuwenoude bedrijven failliet. En wie wordt er beter van? De lonen en ontslagpremies voor topmannen van deze bedrijven lopen in de miljoenen, ook al is het nu overduidelijk hoe slecht ze hun job deden. De gewone mens blijft achter met nauwelijks beschermd geld (en als het al beschermd is, dan door overheidsgeld, belastinggeld dat wij zelf hebben bijgedragen) en torenhoge leningen (die uiteraard wel moeten worden afbetaald, om de grote schuldeisers met hun dure advocaten tevreden te stellen). Kapitalisme, waarom?

We schrijven 14 maanden na de laatste federale verkiezingen. Ook de Belgische staat heeft zijn nutteloosheid bewezen. Haar voornaamste belofte, een grote staatshervorming, waar slechts ‘5 minuten politieke moed’ voor nodig zou zijn, is verdronken in een zee van gekonkelfoes, intriges en machtsmisbruik. Schandalen over corrupte benoemingen steken de kop op, de koopkracht daalt maar maatregelen blijven uit, de begroting is een farce. Terwijl de helft van de parlementariërs op vakantie is, zendt onze Minister van Oorlog nog vlug wat militairen naar een uitzichtloze oorlog, zonder ook maar eventjes de bevolking of haar vertegenwoordigers te raadplegen. Democratie, dit? Wakkerworden!

Staat en multinationals, één pot nat! Niemand is te vertrouwen met miljarden euro’s en complete zeggenschap over individuen (of het nu werknemers, of onderdanen zijn). Macht corrumpeert zelfs de grootste idealist. Vecht met ons mee voor een radicale inperking van alle macht en autoriteit. Vecht mee, voor de rechten van arbeiders, landbouwers, bedienden, vakmannen, kleine zelfstandigen, studenten, werklozen, illegalen. Vecht mee, voor de rechten van zij die dreigen te worden verzwolgen door een zee van grootkapitaal. Dit is een strijd die overal wordt gestreden, op straat, op de werkvloer, op het sportveld, in het klaslokaal en op het Internet.

Laten we samen werken aan een betere wereld ! Anarchisme, nu !

4 Reacties


Merci voor de steun!
Ik kan het helaas niet helpen om af en toe wat buitenlandse expressies over te nemen, opgegroeid met de internetcultuur noemen ze dat big grin

zei: Pieter Blomme op 25/11/2008 om: 20:54u

Kijk eens aan... Graag gedaan.
Tja, mij spreekt de blomme een tale zeg ik dan maar (plotseling is het dus geen anoniem stuk meer) big grin

zei: Prul op 25/11/2008 om: 22:50u

Bwoja, het was slechts anoniem in die zin dat ik mijn naam niet per se over heel Kortrijk wilde verspreiden. Best wel toevallig dat ik deze site voor het eerst in weken nog eens check en dan mijn eigen teksten tegenkom wink. Mag ik vragen hoe je op onze site terecht bent gekomen?

zei: Pieter Blomme op 25/11/2008 om: 23:00u

Internetculuur, noemen we dat inderdaad: ik zocht meer over de zaak-Tarnac, een verhaal van repressie dat past bij het inmiddels hierboven geplaatste over Italië, en kwam zo bij CNT-Rijssel uit.
Manifestachtige oproepen en dan nog wel in het Nederlands zijn in deze crisisdagen vooralsnog zeldzaam en dienen gekoesterd te worden...

zei: Prul op 26/11/2008 om: 01:28u


Powered by Greymatter